avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contract de mandat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contract de mandat

Va rog frumos as dori sa stiu daca pt. o pers. cu contract de mandat se platesc toate contributiile? In declaratia de ITM trebuie evidentiat? Care ar fi notele contabile pt. inregistratrea acestei persoane?
Multumesc tuturor!
Cel mai recent răspuns: andad , utilizator 10:08, 10 Decembrie 2008
Mandantul este un contract prin care o persoana, numita mandatar, se obliga sa incheie acte juridice pe seama unei alte persoane, numita mandant, care ii da aceasta imputernicire si pe care il reprezinta. In contractul de mandat se va inscrie suma bruta cuvenita mandatarului. Mandantul poate sa vireze, in numele mandatarului, contributiile obligatorii datorate de catre acesta: impozitul, cas, contributia pentru accidente de munca, somaj, sanatate, contributia de pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate.

Multumesc frumos!
Un temei legal, daca puteti sa-mi dati.
Contractul de mandat este reglementat in Codul Civil, Titlul IX - Despre Mandat, art.1532-1559
Multumesc! o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass vircaconstantin vircaconstantin daca la un contract de mandat sau colaborare cu 100lei/ luna pensionarii trebuie sa plateasca mai nou si cass? (vezi toată discuția)
Contractul de mandat dariaoana dariaoana buna ziua.va rog sa- ma lamuriti si pe mine cu un raspuns la urmatoarea intrebare.sunt angajata (nu asta ar fi chiar termenul potrivit)cu contract de mandat ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat ailicec ailicec care este legislatia in care se prezinta contractul de mandat (vezi toată discuția)