avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cheltuieli renovare suprafete comune impartite la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cheltuieli renovare suprafete comune impartite la partaj?

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii.
Locuiesc impreuna cu sotul intr-un imobil cu doua apartamente cu o suprafata de teren aferenta.
Apartamentul de la parter si terenul in totalitate a fost al bunicilor materni ai sotului iar apartamentul de la etaj al parintilor sotului. Sotul mai are un frate si o sora.
Dupa decesul bunicului sotului, s-a facut succesiunea. Bunica a primit 5/8 din apartamentul de la parter si 5/8 din teren, restul de 3/8 din apartamentul de la parter si 3/8 din teren revenind mamei sotului, fiind singurul copil.
In 2003, bunica si mama i-au facut sotului act de donatie, bunica pentru partea ei de apartament (5/8) si pentru partea ei de teren, mama pentru partea ei din apartamentul de la parter (3/8).
In apartamentul de la etaj locuiesc in prezent fratele sotului cu familia lui. Mama sotului sta mai mult la cumnata stabilita in strainatate de mai multi ani, socrul fiind decedat din 2010.
Nu s-a facut succesiunea dupa moartea socrului, din diverse motive.
Problema e ca imobilul se degradeaza, trebuie refacut acoperisul, ar fi foarte bine daca s-ar face si o izolatie - anvelopare termica. Fratele sotului si soacra spun ca nu au resursele financiare, pe sora nu o intereseaza problema, ca nu o afecteaza in mod direct. Sotul ar vrea sa faca un credit dar am vrea sa stim cum se pot recupera aceste cheltuieli care, dupa cate stim noi, sunt cheltuieli comune.
S-ar putea ca, atunci cand, in cele din urma, se va face partajul, sa solicitam contravaloarea sumelor care trebuiau sa le puna fratele, sora si soacra in natura (o parte din teren, echivalenta valoric)?
Daca ei n-ar fi de acord cu acesta solutie, cum s-ar putea rezolva?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Mostenire din partea mamei Noxa_Kitty Noxa_Kitty Buna ziua. Ma bucur ca am dat peste acest forum. Avem o problema mai delicata in familie si as dori, cu amabilitatea dumneavoastra, un raspuns. Socrii mei ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!!!!!! meli.alba meli.alba buna ziua,am si eu o problema si sper ca ma ve-ti putea ajuta cu un sfat. M-am casatorit recent,stau in casa socrilor,pana pot sa mi iau o locuinta,dar a ... (vezi toată discuția)
Drept civil vali valentina vali valentina Buna ziua,socrul meu a murit acum 3 ani iar soacra mea nu a facut taxa de succesiune pana acum dupa sotul ei ,ei avand impreuna doar pe sotul meu care a ... (vezi toată discuția)