avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... calcul indice inflatie
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

calcul indice inflatie

Buna ziua.
Am o hotarare judecatoreasca definitiva prin care mi-se acorda dreptul de a primi pt.perioada 2004-2009 diferente drepturi salariale neacordate.(supliment post+treapta salariala) eu lucrand in sectorul bugetar.
Drepturile salariale vor fi indexate cu indicele de inflatie raportate la data pronuntarii sentintei sau la data cand trebuiau calculate aceste drepturi?(2004.....2005).
Mentionam ca plata se face esalonat conform oug71/2009:
5% in 2012,10%2013,25%2014,25%2015,35%2016.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: contatop , utilizator 16:31, 26 August 2014
Se calculeaza drepturile aferente, inclusiv inflatia, pentru perioada scursa de la data acordarii dreptului salarial pana la data pronuntarii instantei de judecata. Suma de plata, rezultata, se imparte esalonat conform prevederilor OUG nr. 71/ 2009.
Multumesc pt. raspuns.
mi-au fost calculate drepturile fara a socoti si inflatia de la data acordarii dreptuli respectiv 2004-2009 pana la data sentintei definitive 22.04.2009.
suma rezultata au esalonat-o iar inflatia o calculeaza la data platii dar raportata la decembrie 2009 desi sentinta definitiva a fost la aprilie 2009. O zi buna in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare drepturi salariale castigate in instanta Vladaianu Vladaianu Sunt salariat la o institutie publica din subordinea consiliului local al sectorului 4 pe functia de Sef Serviciu Financiar si printre alte sarcini de serviciu ... (vezi toată discuția)
Salarii cuvenite caiuscorneliu caiuscorneliu Am fost concediat si am castigat in instanta salariile indexate,majorate si reactualizate. Am o intrebare : aceste drepturi se calculeaza pana la data ... (vezi toată discuția)
Contabilitate marianavacaru marianavacaru In 2009 am cistigat niste sporuri salariale retroactiv din 2009 actualizate cu rata inflatiei pina la data efectiva a platii. Aceasta hoarire a intra sub ... (vezi toată discuția)