avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii acordare drepturi salariale castigate in instanta
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

acordare drepturi salariale castigate in instanta

Sunt salariat la o institutie publica din subordinea consiliului local al sectorului 4 pe functia de Sef Serviciu Financiar si printre alte sarcini de serviciu ma ocup si de salarizare.
Am 3 "probleme"( 3 salariati care au fost concediati si si-au recastigat drepturile salariale in instanta inclusiv cu reintegrarea pe functiile detinute anterior ) - ca sa fie mai usor pentru toata lumea le voi puncta pe fiecare in parte-:
1. Primul salariat a castigat in instanta drepturile salariale aferente perioadei dec 2007-oct 2010 ( care a fost data reintegrarii ). Sentinta civila a ramas definitiva in decembrie 2009. I-am comunicat salariatului in cauza ca sentinta civila intra sub incidenta OUG 71/2009 care prevede ca drepturile salariale aferente castigate in instanta in anul 2009 se vor acorda esalonat in 3 ani incepand cu anul 2012. Dansul a mentionat ca executarea sentintei civile intra in vigoare in momentul in care ne-a fost adusa la cunostinta de catre dansul ( iulie 2010 ) si nu la momentul in care a fost incheiata.
Intrebare : Am procedat corect ?
2. Al doilea salariat a castigat in instanta drepturile salariale aferente perioadei mar 2009-sept2010 ( care a fost data reintegrarii ). Sentinta civila a ramas definiva in iulie 2010. Deoarece OUG 71/2009 a fost modificata intre timp de OUG 45/ mai 2010 care prevedea la art II Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se realizează astfel:... Am considerat ca este legat sa-i acord drepturile salariale ceea ce am si facut:
Intrebarea 1: Am procedat corect ?
Intrebarea 2 : Drepturile salariale trebuia sa le dau la gramada cu lichidarea ? Trebuia sa fac declaratii rectificative ? Deoarece eu i-am calculat lunar drepturile salariale si le-am indexat cu rata inflatiei confom sentintei civile dar le-am acordat in suma bruta odata cu lichidarea ( la gramada cu salariul ). Acum dansul apare la casa de pensii cu toata suma acordata intr-o singura luna da nu apare ca are si vechime in munca pe perioada hotarata de instanta. Fac declaratii rectificative pentru fiecare luna in parte cu toate zilele lucrate si venit zero sau fac declaratii rectificative pentru fiecare luna in parte cu venitul aferent in cazul in care ar fi lucrat si sa modific la fel si declaratia data cu suma totala acordata doar la nivelul salariului pentru luna respectiva ?
3. Al treilea salariat a castigat in instanta drepturile salariale aferente perioadei oct 2010-mar 2011. OUG 71/2009 nu prevede nimic despre drepturile salariale castigate in instanta in anul 2011. Logic eu trebuie sa-i dau banii actualizati cu rata inflatieie conform sentintei civile.
Intrebarea 1 Pot sa-i dau banii ?
Intrebarea 2 Cum ii acord ( la gramada cu salariul ?) ce declaratii rectificative trebuie sa fac tinand cont ca dansa trebuie sa restituie si indemnizatia de somaj primita pentru aceasta perioada



Cel mai recent răspuns: Vladaianu , utilizator 10:35, 28 Septembrie 2011
Chiar nimeni nu poate sa dea un raspuns ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 71/2009 raduburcea raduburcea Buna seara! Am o nelamurire vis-a-vis de aplicarea celebrei OUG 71/2009 care prevede reesalonarea platii unor drepturi banesti castigate in instanta. Mai ... (vezi toată discuția)
Se mai poate solicita executare silita? arhontele arhontele In octombrie 2009 am obtinut sentinta definitiva pentru marirea salariilor cu 33 la suta...celebra lege cu 50 la suta pentru profesori...Pana in februarie ... (vezi toată discuția)
Sentinta neexecutata marespatricia marespatricia va expun aspecte din cazul unei cunostinte care lucreaza in invatamant si in decembrie 2008 a obtinut o sentinta definitiva si executorie pentru plata ... (vezi toată discuția)