avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate

In 2009 am cistigat niste sporuri salariale retroactiv din 2009 actualizate cu rata inflatiei pina la data efectiva a platii. Aceasta hoarire a intra sub incidenta O.U.G.71/2009 prin care aceasta plata a fost esalonata pe 3 ani. In marie anu curent am primit cea de a doua transa de bani dar contabila primariei nu mia dat si rata inflatiei de la data pronuntarii hotaririi si pina acum. ESTE CORECT ? Dupa mine nu pt.ca in hotarire scrie clar " Se acorda sporurile in procent de 25% incepind cu aprilie 2004 pina in mai 2006 actualizate cu rata inflatiei pina la data plaii efective ". VA ROG SA-MA RASPUNDETI CIT MAI URGENT
Rectific aceste sporuri au fost din 2004 pina in 2006 cit am lucrat la Primarie. VA ROG SA-MI RASPUNDE-TI CIT MAI URGENT POSIBIL PT CA PLATA CELEI DE A DOUA TRANSE TREBUIA PLATITA PINA IN MARTIE 2011.
Daca asa scrie in hotarire, da suma ar trebui actualizata cu indicele de infaltie.
In prima transa ati primit banii corect? Poate o sa va dea diferenta in transa a treia...
Am primit suma actualizata cu indicele pretului de consum .Mi sa comunicat ca indicele pretului de consum si rata inflatiei sint unu si alelasi lucru.E corect ? Atunci de ce in hotarire judecatoreasca nu sa scris "indicele pretului de consum " si sa scris "rata inflatiei" ? Va rog sa-mi spuneti e unu si acelasi lucru ?

Mi sa comunicat ca indicele pretului de consum si rata inflatiei sint unu si alelasi lucru.E corect ?

Da.
Detalii gasiti pe siteul Institutului National de Statistica [ link extern ] >
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizarea unei sume de bani cu indicele de inflaþie marina2 marina2 Am o hotărâre judecătorească prin care un salariat are de primit o diferenţă lunară la salariu din ianuarie 2004 până în februarie 2009, ... (vezi toată discuția)
Indexarea sumelor datorate cu indicele de inflatie rosu gheorghe rosu gheorghe Intr-un proces de drepturi salariale, instanta admite cerere si aproba plata sumelor neacordate angajatului pe perioada nov.2006-iunie 2009, in conformitate cu ... (vezi toată discuția)
Indicele preturilor de consum inseamna indicele de inflatie? Radamante Radamante 1.In hotararile judecatoresti se precizeaza ca sumele vor fi actualizate cu indicele de inflatie . 2.In OUG nr. 71/2009 -3) Sumele prevazute la alin. (1) si ... (vezi toată discuția)