avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... SITUATII OBLIGATORII DEPUSE LA PRIMARIE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

SITUATII OBLIGATORII DEPUSE LA PRIMARIE

Care sunt situatiile obligatorii pe care o asociatie de proprietari trebuie sa le depuna la primaria de sector?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:53, 26 August 2014
In functie de modul de conducere a contabilitatii in asociatia dumneavoastra, trebuie sa va conformati prevederilor HG 1588/2007:
Art. 21. - (3) Asociaţiile de proprietari care optează pentru conducerea contabilităţii în partidă simplă vor depune la compartimentele specializate în sprijinirea şi îndrumarea asociaţiilor de proprietari din cadrul consiliilor locale situaţia soldurilor elementelor de activ şi pasiv, întocmită potrivit ordinului ministrului economiei şi finanţelor, până la data de 1 martie pentru situaţia existentă la 31 decembrie şi până la data de 1 septembrie pentru situaţia existentă la 30 iunie. Asociaţiile de proprietari care optează pentru conducerea contabilităţii în partidă dublă vor depune bilanţ contabil, conform prevederilor legale.
In asociatia noastra administratorul este si casier si contabil, banuiesc ca este partida simpla.
In aceasta situatie este OBLIGATORIU sa se depuna la primarie aceasta balanta?
Da, este obligatorie depunerea situatiei soldurilor elementelor de activ si pasiv, dar nu neaparat de administrator. Depinde de fisa postului acestuia. Daca in fisa postului semnata si insusita de administrator, este prevatut ca administratorul intocmeste si depune aceste situatii, atunci el trebuie sa se conformeze.
Altfel, comitetul executiv, condus de presedinte trebuie sa dea cuiva aceasta sarcina ori sa intocmeasca ei situatia si sa o depuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport de activitate BullTerrier77 BullTerrier77 Buna ziua. In cadrul asociatiei de proprietari, ,,cineva'' din comitetul de administratie, (dar cine) trebuie sa intocmeasca un raport de activitate.... in ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa cuprinda un bilant la asociatie ? BEN46 BEN46 Ce trebuie sa cuprinda un bilant la o Asociatie si cine-l intocmeste si verifica ? (vezi toată discuția)
Ce situatii se depun la primarie? kikitam kikitam daca nu avem niciun angajat ,serviciile de casierie , contabilitate si administrare sunt asigurate de o firma ,ce trebuie intocmit periodic pentru primarie ? ... (vezi toată discuția)