avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cit m-ar costa un divort,nu-mi permit sa platesc un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cit m-ar costa un divort,nu-mi permit sa platesc un avocat,dar totusi,cit?

situatia e destul de disperata pt mine de 14 ani violenta domestica,verbala,certuri fara motiv,gelozii fara nici o baza reala ,violenta financiara,abuzuri fizice,etc,vreau sa pun capat acestei casnicii cum s-o numi ea.mentionez am trei baieti 13 ani,7 ani,7 luni.vreau sa nu mai existe pt mine ,sa nu ma mai atinga ,sa nu-mi mai vorbeasca,sa nu mai aiba nici un drept asupra mea.va continua sa le fie tata copiilor lui in ce ma priveste pe mine nici daca s-ar incarna intr-o furnica nu m-ar interesa.problema este ca nu-mi permit un avocat si nici nu stiu cit costa,ce pasi trebuiesc sa urmez,nu am intrat niciodata intr-un tribunal.aseara dupa ce ma lovit destul de bine daca nu pot minca,i-am spus ca vreau sa divortez ca nu mai suport,m-a amenintat ca ma mutileaza ca sa nu se mai uite nimeni la mine[si chiar nu am nevoie sa se uite cineva la mine ,eu vreau doar sa-mi cresc copii frumos,in armonie .am nevoie de un sfat ma poate ajuta cineva?vreau sa mor de moarte buna cind mi-o veni ceasul nu de miinele lui,chiar nu merit!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:41, 19 Mai 2009
E clar ca aceasta relatie e una compromisa....Insa , fiecare dispune de propriile optiuni in viata....

Cu privire la actiunile de lovire , recomand a depune o plangere penala prealabila , in termen de 2 luni de la data exercitarii activitatii infractionale , fie la Pol. , fie la Parchet , inscrisul putand fi utilizat chiar si in procesul de divort

.Puneti-i in vedere sotului ca nu este o autoritate care dispune de alte persoane , si ca , din punct de vedere penal , poate fi aplicata o sanctiune penala .Mentionez ca este necesar sa scoateti un certificat medico-legal , care sa ateste suferinta fizica pricinuita de acesta .
Poate subzista si infractiunea de rele tratamente aplicate minorului , in cazul in care si acestia au fost abuzati (amintesc aici si abuzul psihologic , nu numai cel de natura fizica )

Cumplita amenintare ati primit , stimata doamna !....Exista si posibilitatea evacuarii sotului turbulent pe calea ordonantei presedintiale , judecandu-se de urgenta si cu precadere, chiar daca este vorba despre o masura vremelnica....

Ati avea unde sa stati ?V-ar putea ajuta o ruda , o prietena , o cunostinta , pentru a nu avea contact cu sotul ?Sunteti indreptatita a parasi domiciliul conjugal , impreuna cu ambii copii...atmosfera e mult prea tensionata , creeaza multa temere....atat pentru dumneavoastra , cat si pentru copii .Nimeni nu merita sa traiasca intr-un mediu ostil , sub o asemenea presiune psihica....

Exista si centre privind violenta domestica , unde vi se poate oferi un adapost si o consiliere adecvata.Cu privire la divort , mentionez culpa exclusiva (pt ca onorariul avocatului , cu precadere, ca si cheltuiala de judecata sa ramana in sarcina paratului sot ).Apelati la un avocat!

Succes , si va doresc sa gasiti acele resurse care sa va sustina in intreprinderea acestor demersuri !
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
in procesele de divort nu trebuie neaparat sa angajati in avocat care sa va reprezinte. titusi, cazul dvs este unul mai complex, avand in vedere violenta de care da dovada sotul .
asa cum v-a indrumat colega mea, aveti la dispozitie mai multe actiuni pe care le puteti introduce in contra sotului .
daca nu aveti unde merge cu copiii, puteti solicita instantei si evevacuarea sotului turbulent din locuinta .

fiind vorba de copii minori , poate ar fii mai bine totusi sa va angajati un aparator din orasul in care locuiti .
onorariile sunt confidentiale , si difera de la caz la caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile femei ContSters90166 ContSters90166 Ma scuzati ca va deranjez nici nu am cuvinte despre problema in care se afla o femeie/ credeam ca suntem in romania dar cred ca suntem in algeria sau nush: ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica Marcu2014 Marcu2014 Buna ziua, Ma intereseaza parerea persoanelor avizate care cred ca imi pot oferi o indrumare. As dori sa stiu in ce conditii se aplica legea impotriva ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie. adrian1123 adrian1123 Buna ziua! Am urmatoarea problema. Tata consuma alcool frecvent si o loveste pe mama. Mama ar vrea sa divorteze insa o ameninta cu moartea in cazul in care ... (vezi toată discuția)