avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lndemnizatie pentru concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lndemnizatie pentru concediu de odihna

Vreau sa stiu daca indemnizatia pentru concediu de odihna este valabil doar pentru cei care lucreaza la stat sau si pentru privat?

Multumesc! B-)
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 10:23, 29 August 2014
Conform art.150 alin.3 C.mun., indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.

In practica , exista doua situatii:
- salariatul solicita odata cu acordarea CO si acordarea indemnizatiei de CO

- salariatul nu solicita odata cu acordarea CO si acordarea indemnizatiei de CO. In acest caz,va primi salariul pentru perioada respectiva.

Dvs ati primit salariul pentru perioada cat ati fost in CO ?
Ultima modificare: Joi, 28 August 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Acum nu mai puteti solicita indemnizatia, o veti primi la lichidarea lunii august. Pe statul de plata ar trebui sa vedeti numarul de zile de CO efectuate si indemnizatia aferenta.
Daca aveti venitul brut acelasi in fiecare luna (fara sporuri variabile), lichidarea nu variaza foarte mult de ceea ce luati de obicei in mana. Trebuie sa fiti atenta ca, daca solicitati indemnizatia inainte de efectuarea CO, atunci la lichidarea lunii respective n-o sa aveti de luat prea multi bani, deoarece suma primita se considera ca un avans si se scade la lichidare.

Adica sa inteleg ca daca sunt platita in concediu pentru ca este un concediu cu plata se poate cinsidera aceasta indemnizatie sau este ceva separat de concediu de odihna cu plata? Sincer putin m-ati deruta

Da sunt platita normal in perioada de concediu.

Deci indemnizatia de concediu este considerata o alta plata fata de salariu sau se da un avans inainte de concediu si la lichidare ma trezesc defapt cu mai putini bani doar pentru ca am cerut acea indemnizatie. Nu mai inteleg nimic, va rog sa ma luminati ca eu sunt hotarata sa cer acest drept de care o mare parte din angajati banuiesc ca habar nu au ca se da aceasta indemnizatie. Multumesc.

Si daca solicitam indemnizatia inainte cu 5 zile conform legii nu-mi mai primeam salariu?
Ultima modificare: Joi, 28 August 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Indemnizatia de CO este calculata separat de salariu.

Daca se acorda inainte , la data platii salariului veti primi mai putini bani.


Sa inteleg ca indemnizatia este calculata din salariu adica din acei bani nu este ceva separat ex:(salariu 1500 -sau+ indemnizatia) mi-e foarte greu sa inteleg treaba asta

Alte discuții în legătură

Calcul concediu de odihna cristinasova cristinasova Buna ziua! Concediul de odihna se calculeaza in functie de salarul brut sau net? ex. daca am salar minim pe economie si trebuie sa iau banii pe concediu din ... (vezi toată discuția)
Calcul plata zile concediu BogdanMohora BogdanMohora Buna ziua, Firma la care am lucrat trebuie sa imi plateasca 21 zile de concediu. Salariul meu \\"in mana\\" a fost de 3000 lei si 19 bonuri de masa. din ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna neefectuat rusualexandra rusualexandra Buna ziua, Am rugamintea de a da un exemplu de calcul concediu neefectuat, pentru un salariat care pleaca si nu si-a efectuat concediu de odihna. Multumesc ... (vezi toată discuția)