avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma de curatenie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma de curatenie

Buna ziua. Detin o firma de curatenie (colectez fete de masa de la restaurante si le curat si de asemenea ofer servicii de curatenie la domiciliu) iar singurii angajati sunt eu si inca cineva care suntem si administratori. Pe langa noi mai avem si 2 femei care nu au niciun fel de forma legala de munca inregistrata, deci nu au contract de munca. As vrea sa stiu daca pot intra cumva in legalitate (in cazul unui control de la inspectoratul teritorial de munca) fara sa le fac contract de munca, poate un contract de colaborare sau ceva asemanator? Tin sa mentionez ca una dintre doamne este si pensionara deci nu are voie sa munceasca. Ce as putea sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:34, 27 August 2014
1. Munca fara forme legale este drastic sanctionata de catre ITM.

2. Alt tip de contract nu prea aveti cum sa incheiati, intrucat contractele de prestari servicii se pot incheia numai pentru activitati ocazionale.

3. In opinia mea, cel mai bine este sa incheiati c.i.m. fie cu timp partial, fie cu norma intreaga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii legate de contract de colaborare inimadistrusa inimadistrusa Buna ziua! As dori sa aflu daca in situatia in care am contract de munca pe perioada nedeterminata, cu un program de munca de 8 ore, si as dori sa desfasor ... (vezi toată discuția)
Angajare pfa balaurizabela balaurizabela Buna ziua!am deschis un pfa unde activitatea principala este\\" activ de interpretare artistica\\"(ca sa fiu mai exacta suntem ursitoare).Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Plata muncitorilor intr-o asociatie de proprietari gheorghe.istrate gheorghe.istrate In asociatia noastra de proprietari femeile de curatenie si ingrijitorul gunoi ,instalatorul , electricianul e.t.c au conventie civila de lucru si as dori sa ... (vezi toată discuția)