avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare pfa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare pfa

Buna ziua!am deschis un pfa unde activitatea principala este" activ de interpretare artistica"(ca sa fiu mai exacta suntem ursitoare).Intrebarea mea este cum procedez cu cele 2 fete cu care colaborez?se poate face un contract de colaborare sau este nevoie de angajare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 24 Noiembrie 2014
Contractele de prestari servicii - de colaborare - nu se pot incheia decat pentru activitati ocazionale , o data de luna , de exemplu.

Cel mai bine le puteti incheia c.i.m. cu timp partial sau norma intreaga , astfel incat sa evitati divergentele cu ITM-ul sau ANAF-ul.
Buna ziua!Noi avem 1 poate 2 evenimente pe luna.La un eveniment stam aproximativ o jumatate de ora?le fac cim doar pe 30 de minute pe luna?
Pentru 30 min nu are rost sa le faceti c.i.m. .
atunci cel mai bine ar fi sa fac contracte de colaborare de fiecare data nu?exista vreun model?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii legate de contract de colaborare inimadistrusa inimadistrusa Buna ziua! As dori sa aflu daca in situatia in care am contract de munca pe perioada nedeterminata, cu un program de munca de 8 ore, si as dori sa desfasor ... (vezi toată discuția)
Colaborare intreprindere individuala cu o persoana fizica kremat kremat Buna ziua! Detin o intreprindere individuala care desfasoara activitati fotografice. Vreau sa colaborez cu un videograf (persoana fizica neautorizata). ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare cetatean ue (grec) HRLivia HRLivia Buna ziua. O societate din Bucuresti doreste sa incheie un contract de prestari servicii cu un inginer, cetatean grec, pe care doreste sa il reloce din Grecia ... (vezi toată discuția)