avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colaborare cetatean UE (grec)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colaborare cetatean UE (grec)

Buna ziua. O societate din Bucuresti doreste sa incheie un contract de prestari servicii cu un inginer, cetatean grec, pe care doreste sa il reloce din Grecia in Bucuresti.
Care ar fi procedura in acest sens, atat pentru angajator cat si pentru cetateanul grec?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2020
HRLivia, utilizator
Cel mai recent răspuns: HRLivia , utilizator 11:57, 19 Iunie 2020
Potrivit Codului Fiscal, un contract de acest gen trebuie sa fie incheiat pentru activitati ocazionale si sa nu cuprinda clauze specifice raporturilor de munca, din punct de vedere juridic.
[ link extern ]
Si care ar fi pasii pe care ar trebui sa ii urmezr cetateanul grec astfel incat sa poata presta activitati in regim de colaborare cu o companie? Trebuie sa aiba resedinta, sa aiba contract de inregistrare la IGI, etc? Pasii imi sunt neclari pana la a incheia acel contract...
Revin cu informatii proaspete, vis-a-vis de intrebarea mea. In cazul in care mai sunt persoane cu intrebari asemenatoare, va rog sa gasiti informatii in link-ul acesta [ link extern ] .
O zi excelenta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie informat in scris igi in cazul angajării cetățenilor ... Mateiutza Mateiutza Trebuie informat in scris IGI in cazul angajării cetățenilor britanici? (vezi toată discuția)
Conditii legate de contract de colaborare inimadistrusa inimadistrusa Buna ziua! As dori sa aflu daca in situatia in care am contract de munca pe perioada nedeterminata, cu un program de munca de 8 ore, si as dori sa desfasor ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean ue - avem in vedere angajarea unui cetatean italian care lucreaza ... gabriela.covaliu gabriela.covaliu Avem in vedere angajarea unui cetatean Italian care lucreaza si locuieste in Romania de mai multi ani si care dispune de: a. Certificat de inregistare emis de ... (vezi toată discuția)