avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

crestere copil

Buna ziua,
Sunt in concediu de crestere a copilului pana in decembrie anul curent.luna aceasta am nascut cel de-al doilea copil.Ma intereseaza sa stiu ce indemnizatie voi primi pe perioada in care concediile se suprapun( voi alege 2 ani) si ce acte anume trebuie sa depun pentru al doilea copil. Trebuie facut dosarul de indemnizatie complet ca si la primul copil?Sau se adauga ceva acte la cel vechi? Si daca da ce acte? Multumesc mult!
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2014
doinat1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:21, 27 August 2014
1. Deoarece al doilea copil s-a nascut inainte de a se termina CCC1 veti proceda astfel:
- Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) penru a intra in CCC2 pana la varsta de 2 ani (atasati la cerere o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).
- Cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil mergeti la Primarie si cmpletati cererea pentru indemnizatia pentru CCC2 (aceste acte se pun la primul dosar).

2. - Pe perioada de suprapunere (de cand s-a nascut al doilea copil si pana se termina CCC1 si veti intra in CCC2) veti primi inca 600 lei lunar (pe langa indemnizatia pentru CCC1).
- Pentru aceasta trebuie sa mergeti la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si sa completati cererea pentru cei 600 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi pt tripleti lelyduda lelyduda Buna ziua,in urma cu 3 luni am nascut 3 baieti ai as vrea sa stiu daca pe langa indemnizatia de crestere mai putem primi ceva ajutor din partea statului ... (vezi toată discuția)
Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)
Acte necesare indemnizatie pentru al doilea copil Luiza80 Luiza80 Buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti ce acte trebuie sa depun pentru a primii indemnizatia pentru al doilea copil, primul copil implineste 2 ani pe 3 ... (vezi toată discuția)