avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu am drept la casa parinteasca ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu am drept la casa parinteasca ?

Buna ziua
Va expun o problema delicata.
Fac parte dintr-o familie cu doi copii . Fratele meu , din varii motive , a incercat pe tot parcursul vietii sa ma indeparteze de parinti si de proprietatile acestora .Mama a murit acum doi ani de zile si , de data aceasta , fara motivatii nici macar nu m-a anuntat despre deces si inmormantare . Mama mergea periodic la fratele meu si mereu venea cu influente negative si cu fel de fel de minciuni cum ar fi ca ,, vreau sa-mi duc parintii la azil ,, . Pe tot parcursul acestor ani , fratele a carat pur si simplu tot felul de bunuri si '' bunatati '' de la casa parintilor mei . In concedii , daca venea cu familia si mergeam si eu , era tot timpul cearta si mereu mi se spunea : '' ce caut acolo ?". Parintii mei au mai avut o casa pe care au vandut-o si din care nu am primit nici macar 5 banuti ( nici nu am cerut ).Problema ar fi ca tatal meu care s-a imbolnavit de curand ( accident cerebral - minor ) a fost luat de frate si dus acasa la el . Mai nou fratele a spus la vecinii tatalui meu ca o sa vanda casa , casa in care eu nu pot sa merg pt ca nu vrea fratele .Nu s-a facut succesiune dupa mama noastra si nici macar o copie a certificatului de deces nu am primit . Nu am dreptul sa merg in casa parintilor mei ?Se poate vinde fara acordul meu in cazul decesului tatalui nostru ?E posibil ca in cazul in care parintii sa-i fi dat fratelui casa eu sa nu mai pot beneficia de nimic ? Fratele meu nu vrea sa vorbeasca cu mine si a avut mari discutii in privinta mostenirii sotiei lui , in sensul ca cumnata lui nu trebuie sa primeasca nimic pt ca nu are studiile pe care le are sotia lui. O sa radeti dar toata viata lui a construit fel de fel de scenarii si ,,studii,,, atat pt el cat si pt sotia lui si a reusit sa rupa legatura dintre mine si parinti .Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac si mai ales de ce sa nu pot merge la casa parintilor ? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: isabell , utilizator 20:16, 27 August 2014
Va multumesc doamna Mimi. Cer scuze . probabil ca sunt sceptic din cauza atator masinatiuni si lovituri primite . E jenant ca primeaza falsitatea si minciuna , mai ales intre cei cu acelasi sange . Va doresc o seara buna !
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Am ambii părinți și fratele decedați. cum intru în posesia apartamentului moștenit? danielza danielza Avand ambii parinti decedati si fratele de asemenea cum intru in posesia apartamentului mostenit? Va multumesc (vezi toată discuția)
Mostenire Adina777 Adina777 Buna ziua! Doi frați vitregi de tata. Teren 500mp primit de către tatăl celui de al doilea frate( fiind copilul lui) in timpul căsătoriei cu mama ... (vezi toată discuția)