avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua! Doi frați vitregi de tata. Teren 500mp primit de către tatăl celui de al doilea frate( fiind copilul lui) in timpul căsătoriei cu mama primului frate in urma cu 50 de ani. Intrebarea este ,primul frate după decesul părinților are dreptul doar la un sfert din casa sau si din teren chiar daca acela nu era si tatăl lui? Multumesc mult pt păreri!
Cel mai recent răspuns: Adina777 , utilizator 19:34, 4 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adică frați după mamă, vreți să spuneți.
Amândoi copiii își moștenesc mama.
Și fiecare dintre ei îl moștenește pe tatăl său.
Da frati de pe mama!.Nu inteleg daca terenul primit de tatăl vitreg in timpul căsătoriei se va împărți între frati sau doar fiul acestuia va fi moștenitor absolut..

Teren primit din ordinul unui prefect de judet. atat stiu.nu era mostenire.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2020
Adina777, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce înseamnă „primit”?
Dacă era un teren moștenit de la părinții săi, atunci acest teren este bunul lui propriu și întră integral în moștenirea lui. Iar moștenirea lui va fi culeasă de fiul lui și de soția lui supraviețuioare (dacă are).
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2020
romascanu, moderator
Soția este decedata.
Terenul nu era mostenire.a fost primit din ordinul unui prefect de judet.,nu stiu din ce motiv. Multumesc mult pentru răspunsuri!!!

Alte discuții în legătură

Mostenire copil vitreg romanasul romanasul Salutare, Am ceva nelamuriri ref. la o mostenire unei case. [b]Tatal meu vitreg [/b] are un copil din prima casatorie de care s-a despartit cand avea doar ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri proprii Illeana Illeana Buna ziua. Inainte de a ma casatori cu sotul meu, am detinut ca proprietate casa in care locuim acum impreuna. De asemenea, in timpul casatoriei am primit ca ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune teren Ramona38 Ramona38 Trei frati vor sa deschida succesiune pentru un teren agricol detinut de parintii lor . Tatal ,vaduv, s-a recasatorit cu o persoana care la randul ei avea doi ... (vezi toată discuția)