avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune teren

Trei frati vor sa deschida succesiune pentru un teren agricol detinut de parintii lor .
Tatal ,vaduv, s-a recasatorit cu o persoana care la randul ei avea doi copii majori la data casatoriei, proveniti din alta relatie.
Tatal si mama vitrega au murit in urma cu mai mult de 3 ani. Fratii vitregi au dreptul de mostenire asupra terenului agricol?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 21:47, 8 Februarie 2014
Cine a murit primul tatal sau mama vitrega?
Daca tatal a murit primul, la succesiunea tatatului are dreptul si sotia supravietuitoare si copiii tatalui; dupa decesul sotiei supravietuitoare vin la mostenire copiii acesteia (si pentru partea mamei lor din succesiunea tatalui dvs); in schimb, daca mama vitrega a murit prima, la succesiunea acesteia are dreptul si sotul supravietuitor (tatal dvs. ) si copiii mamei vitrege; dupa decesul tatalui dvs. vin la mostenire copiii acestuia )-cei trei frati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire claugan claugan Salut, Tatal meu a ramas vaduv si s-a recasatorit Tata are un apartament si inca e in viata. Mama vitrega solicita parte din apartament Mama vitrega e pe ... (vezi toată discuția)
Impartirea averii dupa deces galaoan galaoan acum 34 ani unchiul meu, care avea un copil a ramas vaduv si apoi s-a recasatorit. Casa in care au locuit unchiul meu si actuala sotie a fost construita cu ... (vezi toată discuția)
Mama mea are doua fiice cu un alt barbat cu care nu a fost casatorita,doar ... Gabby2019 Gabby2019 Mama mea are doua fiice cu un alt barbat cu care NU a fost casatorita,doar au locuit impreuna. Dupa ce s-au despartit l-a cunoscut pe tatal meu s-au casatorit ... (vezi toată discuția)