avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract inchiriere reziliat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract inchiriere reziliat

Buna ziua ,

S-a incheiat un contract de inchiriere si s-a platit comisionul agentiei care a intermediat .
Ulterior (dupa 3 zile )chiriasul care intentiona sa functioneze si ca firma a cerut sa rezilieze contractul spunand ca s-a uitat gresit pe tabelul de intretinere la momentul incheierii contractului si ca de fapt in bloc intretinerea costa mai mult decat a crezut si a aflat ca exista si o taxa pe care administratia blocului o solicita de la firmele care activeaza in bloc.
Contractul a fost reziliat ,proprietarul a restituit banii incasati ca avans ,mai putin suma achitata agentiei.
Mai poate recupera chiriasul comisionul platit agentiei ?
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 15:50, 19 Mai 2009
Din punctul meu de vedere sunt aici 2 probleme:
1. rezilierea contractului de inchiriere, cu proprietarul, care s-a si solutionat.
2. comisionul agentiei care implica un alt contract, un contract perfect legal, de prestare serviciu, agentia facandu-si treaba.
Daca, si la al II-lea contract, va demonstra un viciu de consimtamant (eroare, viclenie, violenta) la intocmirea lui, abia atunci va putea cere restituirea.(am cerut sa mi se puna la dispozitie toate informatiile, informatii care nu mi s-au dat in timp util) numai ca trebuie dovedita discrepanta intre ceea ce s-a cerut si ceea ce s-a dat
Altfel spus, nu sunt 2 contracte ce depind unul de celalalt.
Inocentia
Vedeti ce este prevazut in contractul semnat cu agentia imobiliara, acolo gasiti raspunsul, daca puteti ori nu recupera suma achitata acesteia.


In contractul cu agentia scrie ca" orice oferta de inchiriere o voi face numai prin intermediul agentiei , fiind de acord sa platesc un comision de 50%din oferta chiriei pe prima luna "
Acest comision a fost achitat la momentul semnarii contractului , agentia eliberand factura si chitanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisionul agentiei imobiliare pentru inchiriere apartament Abuletz Abuletz Buna ziua, as vrea sa va cer parerea si recomandarile voastre pentru cum as putea proceda in urmatoarea situatie - la inceputul lunii iulie am inceput ... (vezi toată discuția)
Cum verific contractul de inchiriere la anaf Cristian2003 Cristian2003 Buna ziua, in septembrie 2023 m-am mutat intr-un apartament, chiria este 450€/luna Cand m-am mutat am dat 450€ chiria pe prima luna, 450€ comisionul ... (vezi toată discuția)
Este legala "garantia" la inchirierea unei locuinte? dar comisionul agentului imobiliar? irol irol Este legala \"garantia\" ceruta de proprietar (locator) la inchirierea unei locuinte? Dar comisionul agentului imobiliar? Nu inteleg de ce viitorul chirias ... (vezi toată discuția)