avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concurs pentru ocuparea unui post intr-o institutie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concurs pentru ocuparea unui post intr-o institutie publica

Daca in prezent lucrez intr-o institutie publica pe perioada deteminata pe un post de referent insa doresc sa sustin un concurs pentru ocuparea altui post, respectv de economist ( o alta pozitie din statul de functii , pentru care s-a obtinut aprobare de scoatere la concurs de la minister) , ce se intampla cu vechiul contract de munca , inceteaza sau se face un act aditional prin care se schimba durata contractului ?
cum se face dovada cumva ocuparii postului prin concurs daca nu exista un nou CIM ? este suficient actul aditional ? ce se intampla cu vechiul post , se vacanteaza ?
scrie undeva ca daca ai concurs si esti declarat "admis" trebuie un nou contract de munca? intreb deoarece angajatorul sustine ca se face act aditional modificare din determinat in nedeterminat si schimbarea functiei si a salariului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:07, 27 August 2014
Angajatorul sustine corect ceea ce sustine.
Cu ce v-ar afecta pe Dvs modul in care se modifica CIM? important e continutul lui sau al aditionalului respectiv- cu el puteti fi de acord sau nu, il puteti semna sau nu, puteti sau nu sa manifestati interes pentru a ocupa efectiv positia pentru care se presupune ca veti castiga concursul.
In principiu, vechiul c.i.m. ar trebui sa inceteze . Insa in practica,angajatorii au posibilitatea sa modifice vechiul raport de munca prin incheierea unui act aditional la vechiul c.i.m. in acest sens.

Asadar, ceea ce a afirmat angajatorul dvs este corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea temporara a felului muncii keymc keymc Daca si angajatorul si angajatul sunt de acord ca pentru o perioada determinata angajatul sa indeplineasca o alta functie de executie decat cea specificata ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca elena.r elena.r Buna ziua, Un angajat participa la concursul organizat in unitate, urmare concursului este admis pe un alt post nou creat.Intrebarea mea este:Cum procedez in ... (vezi toată discuția)
Angajare intr-o institutie publica rodicamedcont rodicamedcont Sunt angajata intr-o institutie publica in functia de economist IA. In urma cu ceva timp contabilul sef al institutiei si-a dat demisia. Avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)