avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC tata fara loc de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC tata fara loc de munca

buna ziua,
am optat pentru CCC de 2 . Conform legislatiei 1 luna se transfera catre celalalt parinte, dar ce se intampla in situatia in care acesta raman intre timp fara oc de muca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:17, 27 August 2014
Nu se intampla nimic, va intra in CCC, iar daca este concediat din motive neimputabile salariatului poate intra in somaj.
Nu se intampla nimic, poate benefica de concediu pentru ca se are in vedere stagiul de dinainte de nasterea copilului. Daca celalalt parinte nu are stagiu inainte de nasterea copilului, atunci va ramane dvs. si luna respectiva de efectuat (nu mai trebuie sa o lasati pentru el).
smeagull a scris:

... poate benefica de concediu pentru ca se are in vedere stagiul de dinainte de nasterea copilului.....

OUG nr.111/2010 nu se refera la niciun stagiu pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea celui de al doilea copil danpadure danpadure Mama e in CCC pentru coplilul nascut in oct.2010 In martie 2012 se va naste al 2-lea copil Am inteles ca daca vom prezenta la primatia ceritficatul de ... (vezi toată discuția)
Deces copilas in perioada concediului de crestere a copilului adrianau adrianau Buna seara! Am o mare rugaminte la dumneavoastra. Am o prietena care a nascut in luna aprilie 2013 iar in 11 august 2013, din pacate, copilasul a decedat, doar ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj si impozitare plati compensatorii guiualina guiualina Buna ziua! In momentul de fata sunt in concediu de crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani, dar fara plata indemnizatiei, pt. ca am ales varianta ... (vezi toată discuția)