avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Referitor ajutor social sau orice alta forma de ajutor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Referitor ajutor social sau orice alta forma de ajutor

Buna seara,
Am urmatorul caz: parintii mei, in varsta de 59 de ani nu au niciun venit (salar,pensie,somaj,ajutoare sociale,etc), iar tatal meu mai are 2 ani pana la pensie; stau in casa bunicului si nu au nici pamant nici altceva pe numele lor. Exista vreo forma de ajutor pe care sa o poata primi de la stat (primarie) si daca da, in ce conditii? Multumesc foarte mutl si astept cu interes raspunsul...Nu m-a lamurit nimeni pana cum daca pot beneficia de vreun fel de ajutor social...

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:57, 28 August 2014
1. Cititi pe:
[ link extern ]

2. Ce scrie acolo este valabil pentru toate primariile din tara.
Buna ziua din nou,

La primaria din comuna unde locuiesc parintii mei ,li s-a spus ca nu pot beneficia de niciun fel de ajutor dat fiind faptul ca nu pot face dovada ca au locuinta, ceea ce mi se pare absurd...
Practic , ei stau in casa bunicului meu, bunicul meu de 92 de ani, este in viata, il ingrijesc parintii mei insa, casa este pe numele lui si din acest motiv, li s-a spus la primarie ca nu pot beneficia de niciun fel de ajutor pentru ca nu o locuinta pe numele niciunuia dintre ei.

Poate fi acesta un motiv? Nu inteleg cum o persoana care are o locuinta poate beneficia de un ajutor social, dar cel care nu are NICI locuinta nu il poate primi?


Multumesc , astept raspuns....



1. Trebuie sa se adreseze Primariei de care apartin cu domiciliul inregistrat in cartea de identitate.

2. Sau sa-si schimbe domiciliul la adresa unde locuiesc acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor pentru incalzire laura19 laura19 Buna! Eu sunt studenta si stau in chirie si as dori sa solicit ajutor pt incalzire pt locuinta in care stau in chirie. Nu inteleg de ce este necesar sa ... (vezi toată discuția)
Ajutor social ghost87 ghost87 Buna seara. Am si eu o nelamurire, daca puteti sa ma ajutati cu un sfat. Am doi bunici, despartiti numai faptic, nu si divortati legal. Bunicul are o pensie de ... (vezi toată discuția)
Ajutoarele de caldura lili_soaca lili_soaca locuiesc in bucuresti sectorul2 impreuna cu fetita mea de 3 ani, intr-un apartament cu 3 camere mostenit de tatal meu de la parintii lui. eu si fetita avem ... (vezi toată discuția)