avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Achizitie online imobilizare necorporala (antivirus)
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Achizitie online imobilizare necorporala (antivirus)

Buna seara,
administratorul firmei a achizitionat online un program antivirus, factura fiind in usd iar plata in eur.Intrbarile sunt :
1.inregistrez factura ca si prestare servici sau ca si achizitie?
2.factura are trecut numai link-ul, este in usd, fiind o multinationala are reprezentante in toata lumea, insa sediul central este la praga(ce are praga cu dolarii ???)
3.o inregistrez in declaratia 301,390, (ca achizitie sau prest servici) intracomunitara sau nu ?
multumesc anticipat !
:flowersblue:
Cel mai recent răspuns: sebilicka , utilizator 18:09, 1 Septembrie 2014
Firma dvs. este inregistrata in R.O.I.? Factura a fost emisa cu T.V.A. sau fara?
Este vorba de un cabinet medical inregistrat in ROI intrucat facem achizitii de medicamente din Ungaria si am depasit plafonul, prin urmare am fost nevoiti sa ne inregistram ca platitori de tva la extern.Factura reprezinta progr.antivirus si contine tva, cu toate astea eu cred ca trebuie sa platim din nou tva intrucat nu se regaseste niciunde trecut pe factura codul nostru de pltitor de tva, administratoarea nu a raportat niciunde ac.cod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara Diana-M Diana-M Buna ziua, Sunt un cabinet individual, neplătitor de TVA. As dori sa fac o achiziție intracomunitara care nu depășește pragul de 10.000 euro. In ... (vezi toată discuția)
Atingere plafon tva Cornel83 Cornel83 Buna ziua, As dori o clarificare pentru urmatoarul scenariu: PFA norma de venit (domeniul IT - caen 6202), inregistrat in scopuri de TVA doar pentru ... (vezi toată discuția)
Declaratie 390 Lizuca12 Lizuca12 Buna seara Firma nu este inscrisa in roi si este platitoare de tva , cum inregistrez o factura de cazare din ungaria. Aceasta tranzactie ar trebui trecuta ... (vezi toată discuția)