Buna seara,
administratorul firmei a achizitionat online un program antivirus, factura fiind in usd iar plata in eur.Intrbarile sunt :
1.inregistrez factura ca si prestare servici sau ca si achizitie?
2.factura are trecut numai link-ul, este in usd, fiind o multinationala are reprezentante in toata lumea, insa sediul central este la praga(ce are praga cu dolarii ???)
3.o inregistrez in declaratia 301,390, (ca achizitie sau prest servici) intracomunitara sau nu ?
multumesc anticipat !
:flowersblue:
Este vorba de un cabinet medical inregistrat in ROI intrucat facem achizitii de medicamente din Ungaria si am depasit plafonul, prin urmare am fost nevoiti sa ne inregistram ca platitori de tva la extern.Factura reprezinta progr.antivirus si contine tva, cu toate astea eu cred ca trebuie sa platim din nou tva intrucat nu se regaseste niciunde trecut pe factura codul nostru de pltitor de tva, administratoarea nu a raportat niciunde ac.cod.
Declaratie 390
Lizuca12
Buna seara
Firma nu este inscrisa in roi si este platitoare de tva , cum inregistrez o factura de cazare din ungaria. Aceasta tranzactie ar trebui trecuta ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.