ce sanse pot avea sa contest in instanta aceasta decizie de concediere colectiva in care se spune ca din vina situatiei economice sunt concediata dar si ca urmare a evaluari profesionale facuta de sefu de unitate am optinut nota mai mica decit ceilalti colegi ramasi in unitate .evaluare nu sa facut in comisie la sedinta de analiza pe care o facem la intrarea in program ne-a chemat pe rind cite un salariat ne-a pus sa semnam si atit salariati nu vor sa recunoasca ca aceasta evaluare a fost facuta in alb fara sa stim ce scrie in ea pentru ca am fost grabiti sa semnam si sa mergem pe posturi .cind am primit decizia de concediere sa am vazut motivul disponibilizari iam facut reclamatie sefului la directorul general acesta a trimis comisie dar colegi nau vrut sa recunoasca ma uitam la ei la ancheta si numi venea sa cred cum te poate vinde dupa 25 de ani de colegialitate care io fi mintit ca ca intra la tainuie daca recunosc desi multi au fost si ei disponibilizati odata cu mine aceasta fisa de evaluare nu are seri nr. de registrare decit scrie sus in capatul foi anexa 8 dupa aceea sunt scrise mai multe criteri predarea primire serviciului purtarea echipamentului de lucru etc. si pe verso este semnatura mea si asefului de unitate evaluarea nu sa facut scis practic sau oral doar am samnato in fata sefului eu am vazu criteriile dupa ce a timis directoru ancheta pentru ca eu nu am primit nici un exemplat al foi de evaluare are vro valabilitate aceaputea sa le schimbe fisa daca nu are nr. ca la o chitanta fiscala sta fisa de evaluare in fata instantei pentru ca acest sef la salariati pe care vrea sai opresca
din cele povestite de dvs. exista sanse de a castiga in instanta, insa aceasta se poate stabili numai pe baza unei analize a documentelor si informatiilor pe care dvs. le detineti si, in masura in care va rezulta ca angajatorul nu a respectat prevederile legale cu privire la evaluarea performantelor profesionale.
A se face diferenta intre concedierea dispusa in cadrul unei concedieri colective si concedierea individuala propriu zisa.
Simplu fapt ca exista mai multi salariati care vor fi concediati nu conduce neaparat la concluzia ca avem de-a face cu o concediere colectiva.
Cat despre realizarea evaluarii in vederea nominalizarii persoanelor care urmeaza a fi concediate aici este o intreaga analiza a mai multor documente interne pentru a observa daca s-au respectat intocmai toate procedurile.