Am fost disponibilizat cu toate ca am colegi care au "scapat", colegi mai putin competenti si cu "bube`n cap" - concedii medicale cand vreau muschii lor, dribling desavarsit in evitarea sarcinilor de lucru etc. Deci consider ca disponibilizarea nu s-a facut decat pe unicul (cred) criteriu al sefului ca "asa vrea muschii lui" (motivul a fost de fapt ca eram ultimul venit - cu vechime de 10 ani fata de altii cu 15 -20 ani). Asa ca am primit preaviz.
Intrebare: Cum pot ataca (daca pot) decizia (total incorecta din pct. meu de vedere) si unde fac aceasta?
Cred ca singurul criteriu valabil de disponibilizare ar fi competenta. Sau nu?
decizia privind concedierea o puteti ataca la Tribunal. actiunea este scutita de taxele de timbru numai ca, trebuie sa luati legatura cu un avocat care sa cenzureze motivele in baza carora s-a emis actul contestat si sa va ajute in redactarea actiunii.
Nu cunosc in amanunt procedura urmata de angajator si motivatia legala si faptica din decizia de concediere.
Insa ce pot sa va sfatuiesc este sa contactati un avocat care sa va ajute in demersul procesual pe care cred ca este bine sa-l incepeti in legatura cu desfiintarea acestei decizii.
Salariatii de la un SRL au, in general, drepturi doar pe hartie. Daca Dvs considerati ca vi s-au incalcat drepturile puteti demara un proces. Litigiile de acest gen sunt fara taxa de timbru. Daca nu ati reusit sa ii convingeti pe cei din conducere ca v-au incalcat drepturile si ca disponibilizarile nu s-au facut corect poate reusiti sa convingeti tribunalul. Totul este sa aveti energia si timpul necesar pentru un astfel de demers. Nu stiu in ce masura va consoleaza ideea ca 70 sau poate chiar 80 % din disponibilizari nu se fac in mod corect. Cineva spunea: "Ce e corect pe lumea asta?" Chiar asa...
Indiferent de decizia pe care o veti lua va urez "Putere multa!":D