Am fost disponibilizat cu toate ca am colegi care au "scapat", colegi mai putin competenti si cu "bube`n cap" - concedii medicale cand vreau muschii lor, dribling desavarsit in evitarea sarcinilor de lucru etc. Deci consider ca disponibilizarea nu s-a facut decat pe unicul (cred) criteriu al sefului ca "asa vrea muschii lui" (motivul a fost de fapt ca eram ultimul venit - cu vechime de 10 ani fata de altii cu 15 -20 ani). Asa ca am primit preaviz.
Intrebare: Cum pot ataca (daca pot) decizia (total incorecta din pct. meu de vedere) si unde fac aceasta?
Cred ca singurul criteriu valabil de disponibilizare ar fi competenta. Sau nu?
Este singura optiune pe care o aveti.
Insa nu va asteptati ca sa aveti si castig de cauza daca nu exista dovezi/probe pentru dovedirea sustinerilor dvs., iar daca veti avea castig de cauza, nu va asteptati sa fiti reprimita la locul de munca, cu un buchet de :vishenka: Este insa dreptul dvs. sa promovati o astfel de actiune la Tribunalul muncii.
Ganditi-va la avantajele demararii unui asemenea litigiu, dar luati in calcul si riscurile (costuri proces, perioada destul de lunga de solutionare a litigiului etc.).
Scuze ca va voi raspunde tot cu o intrebare..
Concret, pe ce temei juridic din Codul muncii ati fost concediat?
Vi s-a desfiintat postul, ati fost concediat pentru motive imputabile dvs...?
Conteaza
Daca desfacerea CIM a avut loc urmare a unor disponibilizari,aceasta trebuie sa se faca pe baza unor criteriile care sunt cuprinse in CCM la nivel de unitate/CCM la nivel national 2007-2010.
Concedierea trebuie sa fie reala si serioasa si sa nu aiba legatura cu persoana salariatului.De aceea in practica se fac evaluari profesionale si examinari a cunostintelor.Sunt foarte multe procese pe care angajatorul le pierde din aceasta cauza; fiind vorba de motive/interese si nu de analiza posturilor.
Angajati-va un avocat si atacati in instanta.( atentie sa nu depasiti termenul de 0 de zile de la comunicarea deciziei) angajatorul nu poate sa desfaca CIM abuziv, pe criterii exclusiv subiective. si reorganizarea trebuie sa fie reala si efectiva...aveti sanse