avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pedeapsa cu suspendare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pedeapsa cu suspendare

Buna!
Am fost condamnat definitiv in anul 2009 pentru trafic de influenta la 2 ani cu suspendare si inca 2 ani perioada de incercare. In timpul perioadei de incercare am mai savarsit o fapta penala fara sa imi dau seama si fara intentie, pentru care am fost trimis in judecata pentru aderare la grup infractional, complicitate la spalare de bani si complicitate la evaziune fiscala. Va rog sa imi spuneti daca acum mai pot fi condamnat tot cu suspendare. Cea de-a doua fapta am savarsit-o in timpul perioadei de incercare, iar urmarirea penala a inceput cu 3 zile inainte de de expirarea acestei perioade de incercare.
Nu aveți șanse, săvârșirea unei noi infracțiuni în termenul de încercare conduce la revocarea beneficiului suspendării executării pedepsei și executarea în regim de detenție a pedepsei a cărei executare fusese suspendată.Pedeapsa pe care o veți primi pentru noua infracțiune nu se va contopi cu prima pedeapsă.
Conteaza momentul comiterii faptei si nu momentul inceperii urmaririi penale.
Nu mai puteti primi suspendare daca suntetibrecidivist.
Singura sansa ar fibdaca s-ar aplica o amenda administrativa dar e greu de crezut ca se va intampla asa ceva in raport de acuzatii...
Singura sansa ar fibdaca s-ar aplica o amenda administrativa dar e greu de crezut ca se va intampla asa ceva in raport de acuzatii...


Va referiti la achitare? in ce conditii sa i se aplice amenda administrativa?
Va dau un exemplu general:
O persoana in stare de recidiva a fost achitata de prima instanta pe vechiul art 10 lit. b ind 1 CPP.
La Curtea de Apel s-a respins apelul parchetului.
Era vorba de consum de droguri.
Prima pedeapsa a fost cu suspendare...
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 August 2014
Admin, administrator
Ma gandeam ca la asta va referiti, dar avand in vedere pentru ce a fost trimis in judecata chiar nu vad posibil.

Alte discuții în legătură

Arestare sau tot suspendare? Imparatul Imparatul Varul meu a fost condamnat la 6 luni cu suspendare pt. o infractiune cu intentie, dupa vechiul cod penal. I s-a stabilit un termen de incercare, care inca nu ... (vezi toată discuția)
patru dosare penale - contopire pedepse, posibilitate eliberare conditionata maneageorge99 maneageorge99 Buna ziua !Am ispasit 2 ani dintr-o pedeapsa cu executare de 4 ani si m-am eliberat conditionat in iarna anului 1998. In anul 2000 am fost condamnat la 2 ani ... (vezi toată discuția)
Constatare recidiva infractiune cu amenda asaofi asaofi Buna ziua, Infractiune de 1-3 luni inchisoare sau amenda. Faza: trmitere in judecata inculpat, prin rechizitoriu Asteptari sentinta: 100zile amenda x 30 ... (vezi toată discuția)