avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Scadenta in week-end
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Scadenta in week-end

Buna ziua!

Am un contract comercial prin care este stipulat ca in cazul in care termenul scadent de plata cade intr-o zi nelucratoare, atunci acesta se devanseaza si se considera ultima zi lucratoare dinaintea acelei zile nelucratoare.
Pe de alta parte, art. 2554 NCC "zice: "Dacă ultima zi a termenului este o zi nelucrătoare, termenul se consideră împlinit la sfârşitul primei zile lucrătoare care îi urmează."
Gandesc bine, contractul primeaza in acest caz? Si daca totusi, in cazul unei plati cu intarziere, vreau sa evit plata penalitatilor pentru 3 zile (vineri, sambata, duminica), as putea face ceva? Termenul scadent pica sambata si atunci, conform contractului, plata trebuia facuta vineri dar s-a efectuat saptamana urmatoare.

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 28 August 2014
DinuX, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 15:34, 15 Septembrie 2014
Contractul il respectati asa cum vi l-ati asumat cand l-ati semnat, articolul citat nu are vreo legatura cu problema dvs.
NCC, stipuleaza urmatoarele:

"Art. 1270
Forţa obligatorie

(1) Contractul valabil încheiat are putere de lege între părţile contractante.

(2) Contractul se modifică sau încetează numai prin acordul părţilor ori din cauze autorizate de lege."

Multumesc, cam asta banuim si eu. Am crezut ca poate exista ceva... Un coleg a calculat gresit termenul scadent. Penalitatile au venit, deja le-am dat la plata.

Topic inchis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand expira termenul de 48 de ore adienutza adienutza Buna ziua! Vineri am primit o amenda, si pentru a o plati pe jumatate, trebuie achitata in decurs de 48 de ore. Intrebarea mea este cand expira termenul de 48 ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim zi nelucratoare DepResurseUmane DepResurseUmane O angajata doreste sa inceteze contract cu acordul partilor pe 31.07.2016 ( duminica ) la societatea X. Luni incepe activitatea la societatea Y. sa-mi ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim Erika13 Erika13 Buna ziua, Daca ultima zi de preaviz este ultima zi lucratoare din saptamana, contractul de munca se desface cu ce data? urmatoarea zi, chiar daca aceasta ... (vezi toată discuția)