avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cand expira termenul de 48 de ore
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cand expira termenul de 48 de ore

Buna ziua! Vineri am primit o amenda, si pentru a o plati pe jumatate, trebuie achitata in decurs de 48 de ore. Intrebarea mea este cand expira termenul de 48 de ore? Nu sunt mentionate ore lucratoare. Sambata si duminica nu se fac incasari. Daca o platesc luni trebuie platita integral sau se considera a nu fi expirat cele 48 de ore? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:57, 6 Martie 2015
art.2555 C.civ - Termenul stabilit pe ore
Când termenul se stabileşte pe ore, nu se iau în calcul prima şi ultima oră a termenului.

Art. 2554 C.civ. - Prorogarea termenului
Dacă ultima zi a termenului este o zi nelucrătoare, termenul se consideră împlinit la sfârşitul primei zile lucrătoare care îi urmează.

In speta, daca vineri ati primit amenda, o puteti achita jumatate luni.
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen contestatie dansidana dansidana DORESC SA STIU DACA CELE 48 DE ORE PENTRU DEPUNEREA CONTESTATIILOR SUNT ORE LUCRATOARE SAU ORE CALENDARISTICE . CONCURSUL A AVUT LOC INTR-O ZI DE JOI , IAR ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim zi nelucratoare DepResurseUmane DepResurseUmane O angajata doreste sa inceteze contract cu acordul partilor pe 31.07.2016 ( duminica ) la societatea X. Luni incepe activitatea la societatea Y. sa-mi ... (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie luata vinerea lenu_ro lenu_ro salut! va supun atentie urmatorul caz: intr-o zi de vineri am luat o amenda de circulatie. plata ei am facut-o martea urmatoare, cand am socotit eu ca inca ... (vezi toată discuția)