Buna ziua,
Am o hotarare judecatoreasca data la mijlocul lunii iulie pentru recuperarea unor drepturi banesti de la un fost angajator.
Avand in vedere ca cele 30 de zile in care puteau face recurs au trecut, eu cum urmeaza sa procedez acum?
- trebuie sa ma informez la tribunal daca au facut totusi recurs sau nu_
- merg la un executor judecatoresc?
- trebuie sa-l platesc sau in astfel de cazuri isi recupereaza el banii de la fostul meu angajator?
- in cazul in care suma respectiva pe care o am de primit este destul de mica, eu cu ce mai raman in cazul in care trebuie sa-i platesc si executorului?
- banii respectivi ar intra intr-un cont al meu, direct, sau trec pe la executor? (am auzit de cazuri in care respectivii executori intarzie cu virarea banilor eventual recuperati)
Va multumesc
A.L.
1.Puteti pune in executarea hotararea judecatoreasca, chiar daca nu este irevocabila.
2. Termenul de recurs este de 10 zile de la data comunicarii hotararii primei instante , daca litigiul a fost promovat inainte de 15.02.2013.
3. Daca angajatorul nu pune in executare de bunavoie hotararea judecatoreasca,atunci puteti apela laun executor judecatoresc.
Onorariul acestuia il veti plati dvs , care se poate recupera sub forma cheltuielilor de executare de la angajator.
Multumesc pentru raspuns.
Vin totusi cu alta nelamurire.
Respectivul angajator are foarte multe datorii, in contul unui numar mare de firme pe care le-a avut, la majoritatea fostilor angajati si furnizori. A intrat in faliment cu aceste firme, altele le-a instrainat.
Desi s-au folosit diversi lichidatoro si case de avocatura, se pare ca nimeni nu recupereza nimic.
Si aici vin eu cu intrebarea mea:
Avand in vedere ca firma la care am lucrat eu avea un numar mic de angajati (3-4) si am inteles ca ei totusi ai-au luat banii, si avand in vedere cele spuse mai sus:
1) daca eu platesc un executor, considerand o probabilitate f mica de succes a acestuia, eu voi contoriza o pierdere in plus, nu e asa? Adica pe langa salariile nerecuperate, va mai fi o suma platita catre executor, pentru nimic?
2) Exista alta metoda, in fara folosirii executorului, astfel incat sa nu fiu nevoit sa mai dau niste bani, avand in vedere probabilitatea f mica de succes a acestuia sa recupereze banii?
3) In cazul recuperarii, banii vor intra intr-un cont al executorului, sau direct intr-un cont al meu? Ma gandesc ca e posibil sa trec din lac in put.
Multumesc.
Onorariul executorului il veti recupera sub forma cheltuielilor de executare.
Nu exista vreo alta modalitate de punere in executare a hotararii judecatoresti daca debitorul nu executa de bunavoie obligatiile stabilite in sarcina sa de catre instanta de judecata.
Drepturi salariale
kido93
Buna ziua.
In luna septembrie am dat in judecata firma la care am lucrat pentru neacordarea drepturilor salariale.Procesul s-a terminat iar firma este ... (vezi toată discuția)
Probleme -partaj
ionut c
Buna ziua! Dupa un divort ciudat,ce a durat 3 ani si cateva luni(fara copii si fara vreo avere impresionanta),am ajuns sa am probleme cu avocatul.La terminarea ... (vezi toată discuția)