avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Repunere pe rol a unui dosar suspendat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Repunere pe rol a unui dosar suspendat

actiune in instanta inaintata pe vechiul cod de procedura civila este suspendata conform art.244 pct.2 , dar acum avand in vedere art.413 din noul cod de procedura civila pot cere repunere pe rol sau recurs impotriva incheierii de sedinta motivat de faptul ca urmarirea penala care a determinat suspendarea dureaza mai mult de un an?Pot cere conform noului cod sau merg pe vechiul cod de procedura civila?
Cel mai recent răspuns: calytul , utilizator 12:08, 1 Septembrie 2014
se merge pe vechiul cod, ceea ce inseamna dupa stiinta mea ca nu va ramane decat sa faceti plangere de tergiversare a urmaririi penale la parchet pentru a urgenta o solutie in cauza ce a determinat suspendarea dosarului civil. Mi-e teama ca un eventual recurs va fi respins.
bafta!
dar daca in dosarul penal s-a dispus prin rezolutie scoaterea de sub urmarire penala conform art.18 ^1 pot cere in civil repunerea pe rol pentru recuperarea prejudiciului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 244 alin 2 cpc CORTEX CORTEX Buna seara. in ce conditii pot cere repunerea pe rol a unui dosar civil (contestatie decizie concediere) care a fost suspendat conf art 244 alin 2 cpc, ... (vezi toată discuția)
Instanta a suspendat dosarul ca neregularizat dupa 5 ani in care s-au administrat probe si pronuntat horari interlocutorii eusaisapte eusaisapte instanta a suspendat dosarul ca neregularizat dupa 5 ani in care s-au administrat probe si pronuntat horari interlocutorii. In realitate dosarul este ... (vezi toată discuția)
Hotarare procuror- cand se considera a fi irevocabila ORKLA ORKLA Buna ziua. Am un dosar penal la parchet eu fiind inculpatul. A inceput urmarirea penala acum vreo 8 luni si din cate am inteles in putin timp voi avea ... (vezi toată discuția)