avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

buna.acum 3 ani am divortat si copilul acum in virsta de 6 ani a ramas in intretinerea mea .atunci cind am divortat sa stabilit o pensie de intretinere de 120 de lei.acum ce ar trebui sa fac ca sa ai creasca pensia?si daca ar avea minimul pe economie salar cit iar veni sa plateasca pensie?se poate sa se dea sentinta 1/3 din venituri sau doar o suma fixa se pune?
Cel mai recent răspuns: ramonateamo , utilizator 14:36, 28 August 2014
pensia cuvenita pt un copil e de max 1/4 din salariu. Daca nu are salariu, va plati raportat la salariul minim pe ec care in prezent e de 900 de lei.
Cererea se depun ela judecatoria de care apartineti cu domiciliul.

Ultima modificare: Joi, 28 August 2014
gi-jane2, moderator
are salariu dar cum se procedeaza la noi are pe cartea de munca minimul desi in mana ia mai mult .tot 1/4 din minimul pe economie o sa imi dea sau o sa se ia in calcul prime bonuri de masa etc?la 900 de lei cit ar fi pensia?se calculeaza netul sau brutul din care si ia 1/4?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara tudfamily tudfamily Referitor la obligatia de plata a pensiei alimentare, in hotararea judecatoreasca este precizat ca fostul meu sot este obligat la plata a 25% din salariu. Am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil ALEXNICU ALEXNICU am divortat in 2008 si am 1 copil in urma casatoriei,pt care s-a stabilit o pensie de 120 ron pt copil deoarece fostul sot a venit la tribunal cu adev de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara. adorama adorama Dupa divortul de sotul meu mi-a fost incredintat copilul spre crestere si educare mie. Mi s-a stabilit pensia ce trebuia sa o primesc pt copil, pe salariu ... (vezi toată discuția)