avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Consultatie juridica - Opinie notariala scrisa drept ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Consultatie juridica - Opinie notariala scrisa drept succesoral

Buna ziua,

Pentru a demonstra calitatea procesuala am nevoie de emiterea unei opinii notariale scrise cu privire la o problema de drept succesoral și nu știu unde sa ma duc. Am încercat telefonic la câteva notariate dar disponibilitatea sa asculte problema și sa îmi dea un răspuns a fost minima. De aceea am rugămintea sa îmi faceți o recomandare către un notariat unde sa ma duc sa discut aceasta problema cu un notar dispus sa considere emiterea unui asemenea document.

Mulțumesc,
Daniel
Cel mai recent răspuns: ContSters323967 , utilizator 19:08, 4 Septembrie 2014
Presupun ca sunteti parte intr-un proces. Mai presupun ca s-a invocat, fie de catre partea adversa, fie de catre instanta din oficiu, exceptia lipsei calitatii procesuale.

Judecatorul va fi tinut de acea opinie exact cat este tinut de orice proba. Adica, ramane la lumina si intelepciunea lui sa stabileasca daca aveti sau nu calitate procesuala, indiferent de opinia, oricat de avizata, a unui notar.

Poate ca, oferindu-ne cateva date concrete, va putem ajuta. Sau, de ce nu, puteti apela la un avocat care sa sustina in fata instantei calitatea procesuala.
Ce opinie notariala?
Nu o sa va dea nimeni.

Mergeti la avocat pentru astfel de aspecte juridice.
Trebuie sa va pregatiti de proces si avocatul va poate face redactarea juridica in scris direct in apararea dvs.
Ce vă face să credeţi ca judecatorul o sa fie cuprins de o neaşteptată admiraţie faţă de opinia exprimată de un notar dacă îi va fi prezentată într-o formă ...de prins cu agrafă la dosar (scrisă)!?

Opinie = părere, punct de vedere ... (şi, în paranteză fie spus, să nu uităm că atât opinentul, cât şi cititorul trecură cam pe la aceleaşi şcoli.... În plus, judele s-ar putea să fi adunat chiar niţel mai multe ... )

La drept vorbind, la fel de bine s-ar putea să vă ajute (sau nu) şi ...părerea noastră :) dacă aţi dori să ne prezentaţi câteva aspecte ale problemei de drept în discutie.
E posibil ca simpaticul user sa fi crezut ca opinia notariala constituie ceva obligatoriu pentru instanta precum este recursul in intereul legii...

Notarul poate da consultatii juridice dar nu se obisnuieste asa.
Nici timpul nu le permite.

Multi nu stiu ca de fapt la avocat se merge pentru consultatia juridica mai ales atunci cand e vorba de proces.
Notarii au la baza numai legea spre deosebire de avocati care au in vedere si jurisprudenta.
Adica avocatii sunt mult mai apropiati de judecatori decat notarii care chiar nu au nicio legatura cu judecatiile...
parerea mea e ca opinia juridica exprimata de notar ( de unii notari) conteaza mult in solutionarea unei cauze

si asta fie ca e solicitata ca opinie ( nu cred ca notarii pot emite opinii scrise juridice) fie ca e cauza lor

exemplificativ: testamentul olograf
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 August 2014
ContSters323967, utilizator

Alte discuții în legătură

Uzucapiune partiala favex favex Parintii mei au cumparat un teren cu chitanta de mana in 1956 iar in 1957 au construit o casa fara autorizatie de construire. Au inscris terenul si casa in ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor liniuta liniuta Am depus dupa decesul mamei (divortata) eu si fratele meu am scos de la notar certificate de acceptare a mostenirii in ideea ca vom cere in instanta ... (vezi toată discuția)
Drept mostenitor liniuta liniuta Buna ziua , dupa decesul mamei eu si sora mea ne-am facut separat certificat de mostenitor si pe bunurile existente atunci ne-am impartit ; Ulterior dupa 2 ... (vezi toată discuția)