Buna ziua , dupa decesul mamei eu si sora mea ne-am facut separat certificat de mostenitor si pe bunurile existente atunci ne-am impartit ; Ulterior dupa 2 ani de la deces eu am depus notificare pt un teren al strabunicilor si aconf legii 10/2001 am desschis singura un proces pe care l-am castigat. Consider ca sora mea si-a primit partea , ea mai are vreun drept legal asupra compensatiei ce sper sa o obtin in urma castigarii procesului ? va multumesc Anca
NE-AM FACUT SEPARAT CERTIF. DE MOSTENITOR PT CA NU ERAM IN RELATII BUNE , SI SI S-A IMPARTIT MAI MULT SAU MAI PUTIN TACITPE CALE AMIABILA CE ERA DE IMPARTIT LA VREMEA RESPECTIVA; ULTERIOR EU AM FOST MAI INSISITENTA SI AM CAUTAT IN ARHIVELE STATULUI ACTELE CE MA INTERESAU CU PROPRIETATEA STRABUNICILOR PT CARE AM APELAT LA L 10/2001
Chiar nu inteleg cum poate exista 2 certificate de mostenitor de pe urma unui defunct ? :-/ ....... sunt facute la acelasi notar sau la notari diferiti ?
De cotele moştenitorilor legali sau testamentari care nu au urmat procedura prevăzută de Legea nr.10/2001 profită ceilalţi moştenitori ai persoanei îndreptăţite care au depus în termen cererea de restituire.
:O Ar fi aproape imposibil sa existe 2 certificate de mostenitor. Zic aproape pentru in general nu mai mir asa de tare.
Oricum daca mergeau la 2 notari diferiti, al 2-lea notar primea de la Camera Notarilor ca la notarul X s-a facut cerere pentru eliberarea unui certificat de mostenitor dupa defunctul Y.