avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cine introduce actiunea?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cine introduce actiunea?

Dilema:

Intr-o speta de U.P. parata a avut un martor mincinos. Acesta a spus unele lucruri neadevarate. Organele de U.P au dat NUP la un dosar pentru ca la baza a stat si declaratiile acestui martor mincinos. S-a facut plangere la instanta impotriva rezolutiei de NUP. Dosarul e acum in cercetare de catre judecator.
Intrebarea este:
- Cine trebuie sa introduca actiune impotriva martorului mincinos? Cel caruia i s-a dat NUP sau procurorul va introduce actiune de U.P. pentru marturie mincinoasa impotriva paratei si a martorului mincinos?
Cel mai recent răspuns: Just-drept , utilizator 05:18, 29 August 2014
Partea interesata -daca detine probe temeinice ,poate formula actiune impotriva martorului mincinos
Se poate indica si nr. de lege din cod procedura penala? Doresc acest lucru deoarece o avocata spune ca partea vatamata nu poate sa introduca actiune impotriva martorului mincinos, ci procurorul trebuie sa dispuna urmarirea penala impotriva acestui martor mincinos pe motiv ca a ingreunat situatia cu cercetarile penale.
Care este realitatea, va rog!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate redeschide un dosar penal inchis? Vasile75 Vasile75 In August 2009 am depus o Plangere Penana impotriva cuiva pentru Marturie Mincinoasa si Fals in declaratii pt ca respectiva persoana a deschis la Judecatorie ... (vezi toată discuția)
Rezolutie de nup si amenda administrativa criss8080 criss8080 Buna ziua, Azi am primit de la procuratura raspunsul la ancheta la care am fost supus in urma unei reclamatii de furt si distrugere.In rezolutie scrie ca am ... (vezi toată discuția)
Se mai poate redeschide un dosar dupa ce s-a dat nup cosminghe cosminghe Buna ziua, Am fost cercetat inca din 2009 noua pana acum cateva saptamani pentru evaziune fiscala, acum de curand am primit o ... (vezi toată discuția)