avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Girant CAR - Ce pot face?
Discuție deschisă în Executare silită

Girant CAR - Ce pot face?

Buna ziua.
Anul trecut am girat un coleg de serviciu, pentru un CAR.
Colegul, binevoitor, nu a mai achitat ratele din Ianuarie 2014.
Am fost sunat ieri, in luna August de catre o doamna de la CAR, care mi-a spus ca o sa-mi puna poprire pe salariu, intrucat colegul meu nu a achitat din Ianuarie.
I-am cerut doamnei explicatii despre modul in care a incercat sa recupereze banii, si mi-a zis ca a tot incercat sa-l sune, ca a promis ca plateste....
Intre timp , colegul a ramas si fara loc de munca, iar acum Dumnezeu cu mila...
Intrebarea mea, este daca pot face ceva sa nu mi se puna poprire, sau daca pot sa ma indrept catre CAR intrucat colegul nu a achitat de 8 luni, iar girantii nu au fost anuntati.
Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:44, 29 August 2014
De platit veti plati din pacate. Va puteti indrepta impotriva colegului pt a recupera banii care vi se retin.
stiu ca voi plati, numai ca vroiam sa stiu daca pot face o sesizare la CAR, intrucat timp de 8 luni nu am fost instiintat ca cel pe care l-am girat nu a achitat.
Puteti sesiza, nu veti rezolva nimic insa, nu aveau aceasta obligatie, sa va anunte. Cititi contractul, daca aveti si dvs un exemplar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant credite Costin1 Costin1 Sotul meu a fost inselat de un coleg de servici si pus garant in 4 credite la 3 C.A.R-uri impreuna cu alti 2 garanti , si la o banca , l-a convins pe sotul meu ... (vezi toată discuția)
Executare spike888 spike888 buna ziua!eu si cu inca o colega am girat o alta colega de serviciu cu un credit car intre timp persoana pe care am girat nu a mai platit ratele la car si ... (vezi toată discuția)
Executor corupt ???? unominfurtuna unominfurtuna in 2008 am fost rugata de o colega s-o girez la CAR. Am fost de acord si am plecat impreuna cu ea si sotul ei sa semnez . La parterul unui bloc, un mic ghiseu ... (vezi toată discuția)