avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare Farmacie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare Farmacie

Buna seara! Sunt studenta anul 2 la Facultatea de Farmacie si as vrea sa ma angajez inca de pe acum in acest domeniu, Stie cineva daca este posibil?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: lee_vue , utilizator 19:44, 29 August 2014
Daca am scris ca "poate", nu inseamna ca si este obligatorie angajarea.

Atata timp cat legea nu prevede ceva exact, putem face presupuneri cat vrem.
M-ai omorat cu unde legea nu distinge si unde legea nu prevede.
Vrei sa spui ca orice absolvent de studii medii sau postliceale, chiar si un balerin, se poate angaja ca laborant la farmacie doar pentru ca Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus?
Grupa majora din COR unde gasesti laborant farmacie este 3 - Tehnicieni, maistri si asimilati. Ce este tehnicianul, un simplu absolvent de studii medii sau postliceale? Nu, este un specialist intr-un domeniu.

Inca ceva:
Atata timp cat legea nu prevede ceva exact, putem face presupuneri cat vrem.

Eu zic altfel: Atata timp cat legea nu prevede ceva exact, putem gandi si noi.
Ultima modificare: Vineri, 29 August 2014
Ares-3, moderator
1. Este un principiu de drept care se poate aplica si in aceste situatii, fie ca ne convine sau nu.

2. Daca luam sa interpretam gramatical ce inseamna fiecare cuvant care-l postam , atunci vom crea o polemica inutila.

3. Nu am sustinut in niciun mesaj postat , de exemplu, ca un inginer poate fi angajat ca medic, desi in conducerea unor institutii centrale sau descentralizate exista astfel de situatii.

4. In mesajele anterioare , am facut precizare ca , in principiu, poate fi angajata. Din pacate nu pot posta pe Forum dovezile care sa sustina aceasta afirmatie, despre acel lant de farmacii - arhicunoscut.
Aici e vorba de semantica, adica de sensul cuvantului, nu de gramatica. Legea distinge, scrie TEHNICIAN. Ce inseamna tehnician?

Nici in principiu nu poate fi angajata fara studii medii sau postliceale de specialitate, daca exista o asemenea situatie inseamna ca au incadrat persoana gresit. Degeaba are studii medii sau postliceale daca nu sunt de specialitate. Alea nu-s dovezi, ca cineva a fost angajat undeva, un raspuns de la Colegiul Farmacistilor ar fi relevant.

Ultima modificare: Vineri, 29 August 2014
Ares-3, moderator
Ares-3 a scris:

Oare acele studii (medii sau postliceale) nu ar trebui sa fie de specialitate?


da, de specialitate.

pentru ca

Art. 24. - (1) În farmacia comunitară îşi desfăşoară activitatea, cu respectarea prevederilor legale, personal de specialitate compus din farmacişti, asistenţi de farmacie, personal administrativ, precum şi alt personal necesar desfăşurării activităţilor prevăzute în obiectul de activitate al farmaciei, care îşi va desfăşura activitatea sub coordonarea farmacistului-şef.

Ministerul Sănătăţii
Normă din 29/07/2009
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 538 din 03/08/2009 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea farmaciilor şi drogheriilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pot angaja ca student fara diploma de licenta in domeniul farmaceutic? Pharma88 Pharma88 Buna ziua, Problema care ma framanta este urmatoarea : cum m-as putea angaja intr-o farmacie daca am absolvit facultatea de farmacie dar nu am intrat in ... (vezi toată discuția)
Farmacie iclaudia19 iclaudia19 buna ziua, as dori sa imi deschid o farmacie ...ma puteti ajuta cu cateva detalii...care sunt regulile pt ati deschide o farmacie? trebuie sa ai studii in ... (vezi toată discuția)
Cod cor si timp de munca rdk67 rdk67 buna ziua, am 2 intrebari: 1-care este codul COR pentru asistent medical stomatologie si asistent medical radiologie (fara studii superioare)? Aleg codul pt ... (vezi toată discuția)