avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract arenda

Buna ziua,

Avand in vedere un contract de arenda, ce prevede ca si clauza de reziliere doar ca " poate fi reziliat la solicitarea partilor dar cu suportarea pagubelor de catre partea aflata in culpa, in perioada de derulare a contractului daca preavizarea rezilierii contractului nu s-a efectuat inainte de inceperea urmatorului an agricol ", poate fi suficienta in vederea rezilierii, doar trimiterea unei scrisori cu recomandare de primire catre arendas prin care se solicita acest fapt?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Elena120 , utilizator 18:30, 29 August 2014
E mai complicat un pic. S-a abrogat Legea arendarii si contractul de arenda a fost introdus in Noul Cod Civil.
Rezilierea putea fi ceruta in instanta, nu era suficienta transmiterea unei scrisori.
Insa Noul Cod Civil prevede posibilitatea denuntarii unilaterale cu preaviz de 30 de zile (cam ceea ce spuneti dvs), insa trebuie ca data contractului (sau act aditional de prelungire a duratei contractului) sa fie ulterioara datei de 01.10.2011.
Chiar si asa, din practica, arendasii refuza eliberarea terenului....
Va multumesc frumos pentru raspuns !

In cazul semnarii contractului in 2010, inteleg ca singura posibilitate de reziliere este actiunea in instanta, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezilierea contractului de arenda inainte de termen nicoZidaru nicoZidaru Buna ziua, As avea nevoie de niste lamuriri legate de rezilierea unui contract de arenda care nu a expirat. Cum as putea sa il reziliez? Vreau sa imi ... (vezi toată discuția)
Arendas declara insolventa, nu plateste arenda, dar cultiva din nou terenul Hauti Hauti Am arendat pe 5 ani. In octombrie 2016 contractul va expira. In contract este prevazut ca arendasul sa plateasca impozitul pe teren la primarie dar de trei ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de arenda frasin frasin Am un contract de arenda, eu fiind arendatorul. Arendasul nu si-a indeplinit obligatiile din contract (nu a dat toata cantitatea de cereale prevazuta si nici ... (vezi toată discuția)