avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Probleme cu o firma de recuperari creante
Discuție deschisă în Executare silită

Probleme cu o firma de recuperari creante

buna seara,
ma confrunt cu o problema pe care nu stiu cum sa o abordez si am nevoie de un sfat avizat cat mai curand posibil.mai am doar 3 zile la dispozitie sa actionez.
am sa va expun problema pe cat de succint pot.
in urma cu 4 luni de zile am primit un plic de la EOS Ksi o firma de recuperari datorii spun dansii,conform caruia tatal meu datoreaza acestei firme 110 milioane(lei vechi).sustinand ca in octombrie 2008 tatal meu a facut on overdraft(a incasat in avans 3 salarii de pe cardul de salarii )la banca Reiffeissen si nu le-ar mai fi inapoiat.mentionez ca din 2008 pana acum 4 luni de zile nu am primit niciodata o instiintare cum ca ar avea vreo datorie catre aceasta banca.
am mers la banca,am cautat in arhive,nici urma de datoria tatalui meu.am contactat eos inapoi au spus ca datoria a fost platita de ei si urmeaza sa o recupereze de la tatal meu(datoria fiind cumparata intr un pachet de datorii de la banca reiffeissen).imi pun in vedere ca singura modalitate de plata este de 11miln lei vechi pe luna in 10 rate,altfel va fi executat silit..
in prima faza m-am speriat(tatal meu sustinand in continuare ca el nu a avut niciodata card de salarii la reiffeissen,el fiind angajatul unei firme care lucra cu BRD),si am achitat prima rata.apoi am tot cautat online pe forumuri s.a.m.d.sfaturi sugestii cazuri similare..toata lumea spunea ca nu au ce sa imi faca eos ,sa stau linistita.ca datoria se prescrie in termen de 5 ani si ca nu mai au ce sa imi faca.
tatal meu nu are un loc de munca,nici pensie,nici somaj,nici macar un domiciliu(locuia intr-un apartament inchiriat de la stat)..asa ca m-am culcat pe o ureche si nu am mai raspuns la telefon celor de la EOS.azi dimineata primesc un sms spunand ca in 5 zile se va incepe executarea silita,deoarece nu am binevoit sa platesc ratele la ei..am cerut sa mi se arate o copie de pe contractul pe care ei sustin ca il au,nu am primit-o niciodata.la ultima sesizare mi-au spus daca vreau o copie sa le trimit o copie de pe buletin impreuna cu cerere pentru primrea unei copii de pe dosar..)m-am gandit ca e o inselatorie la mijloc pentru ca ei nu au de unde sa aiba copie de pe buletinul tatalui meu in primul rand,si nu am de gand sa le furnizez eu pro bono materiale pentru a ma urmari in instanta dupa...asa ca le-am spus pe fata ca nu musc momeala si nu intentionez sa le trimit nicio copie de pe acte,sa le dau nicio adresa concreta actuala unde il pot gasi pe tata,si nici macar un numar de tel al lui..azi am sunat la ei in urma sms-ului si mi -au spus ca pe ei nu ii sperie faptul ca tatal meu nu are proprietati pe numele lui,ei inainteaza dosarul catre exectutorul judecatoresc si vom vedea ce decide acesta...
intrebarea mea:CE POATE "EXECUTA"IN PRIMUL RAND executorul judecatoresc,din moment ce tatal meu nu are nicio sursa de venit,nicio locuinta stabila sau proprietate personala??
apartamentul in care a locuit el cu chirie,este cumparat de mine de la stat pe numele meu.deci iar..nu apare numele lui nicaieri.
asa ca am nevoie de un sfat de la un "patimit"sau un avocat sau un profestionist in general.pot da de belele daca nu achit suta asta de milioane in termen de 5 zile?
astept un raspuns cat mai curand.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Chipette , utilizator 13:02, 29 August 2014
Ati gresit cand ati achitat o rata,anterior unei verificari temeinice a debitului impus de firma
Este hazardat a emite raspuns in lipsa documentelor din dosarul in baza caruia firma a emis somatia
Teoretic ,daca debitorul=tatal dv ,nu detine in evidente bunuri mobile/imobile/conturi/drepturi salariale-firma de recuperare sau executorul judecatoresc,dupa ce va obtine relatii de la autoritati, va constata starea de insolvabilitate a acestuia
am verificat imediat dupa primirea primului plic,direct la sursa:REIFFEISSEN.ei m-au indrumat sa merg sa caut in arhivele bancii de datornici,dar iarasi tata nu figura nicaieri.in urma unui alt telefon la ei,mi s-a explicat de ce nu figureaza,si anume pt ca ei au"cumparat"datoria intr-un pachet de datorii,si in urma acesteia,au si achitat datoria...ce sa spun,nu am pregatire juridica si nu am avut contact cu firme de recuperari inainte..pot fi destul de intimidanti,si eu am fost suficient de naiva.dar cineva imi spunea ca fiind tatal meu,executorul ma poate "trage"si pe mine in aceasta problema,pentru ca eu am platit prima rata..
ei sustin ca daca merg la ei la sediu,cu o copie de pe buletin,imi pot arata dosarul..dar mi se pare ca bate putin la ochi faptul ca ei nu au putut sa mi-l descrie fizic pe tata(la cererea mea) ,in momentul in care au sustinut ca au o copie de pe buletinul lui in fata.mi s-a parut ca pescuiau informatii.ma intrebau unde locuieste?daca cumva e intr-un azil de batrani,etc..intelegeti?
nu vreau sa dau 100 milioane oricarui potential escroc ,care sustine ca are sa incaseze o datorie in numele tatalui meu.eu evit sa le furnizez copii de pe buletin defapt.si ma intreb daca pot intradevar sa ma afecteze pe mine personal cu ceva,executorul si cei de la eos.?pt ca am investit destul de multi bani in apartamentul acela si nu as vrea cumva sa se gaseasca vreo"chichita"judecatoreasca sa mi-l ia,chiar daca nu e pe numelel lui.
dumneavoastră nu aveți nici o calitate ca să le puteți cere hârtii. în schimb are tatăl dumneavoastră. le trimite o notificare (printr-un executor) prin care le solicită să îi facă dovada existenței datoriei. între timp se adresează la BRD, unde există informații despre contul pe care l-a avut. totodată se adresează și firmei unde a lucrat, care poate să facă dovada unde s-au virat salariile.
Nu le mai cereti nimic si nu ii mai luati in seama.
Scrieti-ne cand se mai intampla ceva nou.
Puteati sa intrebati pe forum si pana sa aruncati banii aia.
E urat ce se intampla, dar din pacate asa cum se stie multi pica intr-un cerc vicios in carea ar putea fi "storsi " de bani.
Eu nu am inteles care a fost motivul sa primiti dv. plicul? si cum de nu discuta cu tatal dv?
acceptarea platii unei prime rate este = cu recunoasterea datoriei!!?
Scuze, dar datoria nu e mica sa aruncati asa de usor cu banii, altii muncesc 1 luna pt. aceasta suma si nu cred car ar fi platit asa de repede fara sa verifice.
Eu cel putin daca stiu ca nu am o datorie nu dau curs unor astfel de scrisor, sau caut sa vad unde este greseala.

Mult succes.

Alte discuții în legătură

Executare silita card de cumparaturi carrefour 2007 nukytza nukytza Buna ziua, In data de 9 aprilie 2015 am primit de la banca la care am contul de salariu un mail prin care mi se aducea la cunostinta infiintarea unei ... (vezi toată discuția)
Somatie firma de recuperari creante Bianca C. Bianca C. Am contractat un imprumut la BRD in 2006 in valoare de 26.000ron.,iar din cauza dobanzilor majorate,comisioanelor introduse ulterior(comisioane care nu sunt ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariul și conturile bancare olivian anghel olivian anghel Este normal sau legal că după o perioadă de trei ani de poprire pe salariul și conturile bancare, să primesc acasă încă o somație de executare ... (vezi toată discuția)