avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consiliere psihologica privind consumul de droguri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consiliere psihologica privind consumul de droguri

Acum vro doua luni un amic a fost arestat tocmai ca procura si consuma marijuana. Bineinteles ca am fost chemat la declaratii, procurori si toate cele, si la ceva timp mi-a venit o recomandata acasa cum ca trebuie sa fac 60 de ore de consiliere psihologica obligatoriu legat de treaba asta. Intreabarea mea este ce se intampla daca nu te prezinti? Din cati am fost chematii la declaratii doar unul s-a dus si din ce mi-a zis mie neprezentarea duce la o amenda sau iti face cazier, acum nu stiu cat e de adevarat? Si care este legea privind consumul? multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:42, 30 August 2014
Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri

Art. 4
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpararea sau detinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fara drept, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
(2) Daca faptele prevazute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Va recomand sa urmati cele 60 de ore de consiliere psihologica, pentru a nu suporta alte consecinte.
Daca nu merge isi complica foarte tare existenta.
Cei de la DIICOT s-ar supara foarte tare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate obtine dreptul la cultivarea si producerea de droguri de risc in romania (pentru export in alte tari)? TrinityAlex TrinityAlex Legea 143/200 mentioneaza in Art. 4. – (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpararea sau ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de detinerea si consumul de canabis ContSters266778 ContSters266778 Buna ziua, Ce masuri se pot lua in cazul acuzatiei de detinere si consum de droguri (canabis) ? Care sunt cele mai lejere si care sunt cele mai aspre ... (vezi toată discuția)
Am fost prins dând unui amic 0.7 g de marijuana, și am fost încadrat ca traficant și consumator. ce se poate întâmpla de acum înainte? :(((( :(((( Buna ziua,am fost prins in fapt dând unui amic 0,7g de marijuana.Ne-au dus la secție și duși pe rând la declarație. Amicul meu a spus ca de la mine,iar ... (vezi toată discuția)