Buna ziua am o casa la tara si am un impozit de 220 ron anual , si nu mai este platit de 4 ani la care mia venit hartie de 3000 ron de platit , mie mi se pare exagerata suma cum as putea sa cer sa mi se recalculeze si ce sfat imi spuneti cum as putea plati?Si mai este o problema scria pe harie ca si dobanda si penalitati se poate asa ceva?Cauza la care nu am mai platit este ca am un teren la care pe vremea ceapeului sa construit un grajd , iar acuma betonul si constructia ii a primariei pe pamantul meu pe care eu nu il pot folosi dar impozit imi vine , spuneti va rog toate posibilitatile pe care le pot face.Va astp. raspunsul dvs. , Va multumesc
Pentru neplata in termen a impozitului se percep majorari (dobanda + penalizare) iar faptul ca pentru proprietate este un litigiu nu va scuteste de plata acestuia.
In primul rand, trebuie sa va clarificati situatia in legatura cu acel teren care va apartine, dar care are o cladire pe el , care nu va apartine.(??) Pe rolul fiscal , aveti trecuta si cladirea si este trecuta la plata ?? Dar sustineti ca nu e a dvs ? Asta trebuie sa lamuriti. Mergeti neaparat in localitatea respectiva sa vedeti cum stau lucrurile , sa vedeti concret , atatia mp de teren , imobile etc pt. ce anume sunteti impozitat.
Datoria pe care o aveti de platit , impozitul neachitat de 4 ani , trebuie sa o platiti , in fiecare an s-au adaugat dobanzi si penalitati pt. sumele restante, si astfel suma a crescut. Insa, aveti dreptate , pare cam mult. Puteti cere explicatii si recalcularea impozitului.
eu nu pot vinde terenul pentru ca constructia este a primarie, dar eu platesc impozit.Si pentru recalculare trebuie facuta ceva cerere la primarie?Iar dupaia pot plati prin angajament timp de un an?