avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident sub influenta alcolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident sub influenta alcolului

in urma cu o luna mai exact pe 12 04 09 am avut un accident,am fost depistat ca am consumat bautura si la etilotest mia esit .0,70,m-ia fost recoltat sange si trimise la IML.as dori sa stiu si eu in cat timp vin probele de la IML si ce mi se poate intampla.?
Nu stiu in cat timp va vin proble de la IML, s-ar putea sa dureze ..insa , este de asteptat sa va iasa o valoare cu mult peste limita admisa. In acest caz, exista sansa de a vi se intocmi dosar penal, cu putin noroc veti scapa cu o amenda, in cazul in care nu aveti antecedente, in caz contrar, ..puteti capata ceva , cu suspendare sau nu.
deci sa inteleg ca este posibil sa_mi anuleze permisul cu drept de examinare dupa cativa ani??
si vreau sa mai stiu daca se tine cont ca ca sunt intretinator de familie si sunt angajat ca sofer si fara peris imi pierd locul de munca :( .....asta ma omoara cel mai mult...deaceea intreb cat dureaja pana imi vin analizele la sange ,ca totusi a trecut o perioada destul de mare si numi dau seama dc ar dura asa de mult,
Buna seara.In opinia mea ar fi bine sa angaati un avocat care va stii cum sa va ajute eventual va solicita o recalculare a alcoolemiei

Nu ati condus sub influenta alcoolului , ci chiar in stare de ebrietate , retinandu-se acesta infractiune.Va fi angajata raspunderea penala , si , in functie de imprejurari , poate fi incidenta chiar o amenda administrativa , insa se poate dispune si trimiterea in judecata , unde , posibil , sa fie aplicata suspendarea conditonata a executarii pedepsei.

Permisul va fi anulat de catre instanta de judecata , in ulimul caz mentionat de mine , insa , dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii poate fi redobandit.
Cu o aparare corect organizata , si avand in consideratie faptul ca sunteti infractor primar , poate fi aplicata si amenda administrativa (fiind suspendat doar dreptul de a conduce , fara a exista o anulare a permisului de conducere , intrucat anularea unui act administrativ este atributul instantei de judecata )
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan SfabuCosmin SfabuCosmin am avut un accident cu masina personala ,de unde a rezultat avarierea masini si prietenul din dreapta a avut mana rupta..problema este ca bausem si la ... (vezi toată discuția)
Expertiza (alcoolemie) getic2000 getic2000 Buna seara, am fost depistat cu o alcoolemie de 0,70 in aerul expirat,mi s-au prelevat probe de sange,am fost sfatuit sa le achit la IML pentru a grabi ... (vezi toată discuția)
Luat permis pentru alcool! lidicut lidicut Daca mi se retine permisul pentru alcool,in etilotest a iesit pesate o,4,nu este un termen pana cand trebuie sa primesc un raspuns? (vezi toată discuția)