shomo a scris:
odata cu incasarea onorariului era OBLIGAT CA, MACAR DIN PUNCT DE VEDERE TEHNIC, recursul sa fie sustenabil.
In opinia mea, avocatul nu era obligat ca recursul sa fie sustenabil tehnic (adica intemeiat sau fondat, cum zic juristi). Daca recursul nu este sustenabil prin sine insusi, adica prn situatia de fapt si de drept din cauza, avocatul pur si simplu nu avea ce sa ii faca.
Cred ca singura situatie in care avocatul ar putea sa raspunda ar fi daca a depasit termenul in care putea face recurs.
Cu sinceritate, cred ca dvs. nu aveati nici un fel de sansa pe fondul problemei, ca hotarea din fond era corecta, si avocatul nu avea ce sa-i faca.
Cred ca nu aveti absolut nici o sansa sa obtineti tragerea la raspundere a avocatului respectiv. Daca ati vrea totusi sa incercati, trebuie actiune in instanta pentru raspundere civila, in care sa demonstrati greseala avocatului, intentia, si prejudiciul produs. Sper ca intelegeti ca asta inseamna un alt proces, cu fond si recurs, taxe etc.
p.s pentru majoritate recursurilor care sunt respinse, motivarea de respingere suna asa cum ati descris dvs., ca tocmai asta este ideea - sunt respinse ca nu sunt corecte / juste /intemeiate etc.
-------
later edit: 70% din respingerile de recurs pe care le-am vazut in 10 ani suna asa cum ati scris dvs. "nu sunt indicate motive de recurs care sa se incadreze / motivele invocate nu se incadreaza in art. 30x din Cpc / sub forma motivelor de recurs recurentul a reiterat consideratiile de la fond". Este o situatie standard in care nu exista motive de recurs, dar avocatul face tot ce poate, la dorinta/insistenta clientului. In cele mai multe astfel de cazuri, instanta avea dreptate.