Buna ziua,
In cadrul unei actiuni civile indreptate impotriva unui abuz exercitat de un executor judecatoresc, am fost reprezentat atat pe fond cat si in calea de atac de un avocat, in final pierzand, practic, procesele.
In motivarea instantei de recurs se specifica ca actiunea de recurs, din punct de vedere tehnic, nu este corecta, aceasta necriticand de fapt motivarea insatntei de fond sub aspectele legale invocate de aceasta. Evident, prin respingerea recursului, nu mi s-au acordat cheltuielile de judecata constand in principal in onorariul avocatului.
In conditiile in care am platit un avocat tocmai pentru a nu intampina probleme tehnice, instanta de recurs arata ca acesta nu si-a facut bine treaba, nu sub aspectul pledoariei, ci strict tehnic, sugerand o greseala profesionala a avocatului.
Eu stiu ca am platit onorariile cerute TOCMAI CA SA NU EXISTE GRESELI TEHNICE!
Va rog sa-mi spuneti in ce fel as putea sa-mi recuperez prejudiciul.
Multumesc!
Va multumesc! Nu asta e problema. Cunosc bine avocatul si recursul era cat se poate de corect. Problema o reprezinta motivarile "in 2 peri" oferite in special pe hotararile definitive. Unele dintre ele (cazul de fata) chiar pot crea animozitati client-avocat. Cred ca numai avocatii,eventual prin Barou, ar putea protesta impotriva acestor practici a unor judecatori superficiali. Din pacate...lucrurile raman asa si avocatii accepta mult prea usor ca anumite instante sa dea vina pe neprofesionalismul lor.
Probabil ca justitiabilii ar trebui sa faca ceva, ptr ca si avocatii sa faca ceva...si lucrurile sa se mai corijeze.
Revizuire
shhomerul
in cazul unei revizuiri a unei hotarari a instantei de recurs atunci cand s-au judecat doua recursuri atat al paratului cat si al reclamantului care este ... (vezi toată discuția)
Motive recurs
Monica H.
buna seara,
situatia cu care ma confrunt e cam asa: am formulat o cerere de chemare in judecata. la termenul de probe nu m am putut prezenta din motive ... (vezi toată discuția)