avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sechestrare de masina
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sechestrare de masina

buna ziua vreau sa va spun intamplarea mea sunt utilizatorul unei masini in baza unui contract de comodat incheiat intre mine si proprietarul masinii care este socrul meu amandoi locuind la aceeasi adresa acum cateva saptamani i-am dat masina cumnatului meu pentru a se duce undeva cand l-am sunat sa-mi aduca masina acesta a refuzat spunandu-mi ca masina ramane la el mentionez ca am o datorie in bani la acest cumnat de acum cativa ani pe care din diverse motive nu am reusit sa i-o returnez in totalitate mai mult am primit o notificare si eu si socrul meu sa ne prezentam la un birou notarial public ca sa facem acte de vanzare-cumparare pentru masina pe care el o detine este legal ce face el?hai ,ma da in judecata ca nu i-am toti banii dar poate sa sechestreze masina sau sa-l forteze pe socrul meu sa i-o vanda lui???am facut plangere la politie pentru a recupera masina iar politia a zis ca nu se baga pentru ca este un caz de proces civil va rog sa-mi spune-ti ce se poate face multumesc
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 09:09, 31 August 2014
Cumnatul este fiul socrului d-voastra, socru care este proprietarul autoturismului?
Intrebam pt. ca sangele apa nu se face, asa ca mi se pare foarte ok, atat legal cat mai ales moral, ca parintele sa nu-si lase fiul tepuit de un.... de un ginere :yes:
Militia, pardon, acum e politia, v-a trimis la plimbare, doar ca motivul pe care vi l-a spus este gresit.
Puteti merge in instanta, doar ca judele va va intreba ce temei legal aveti d-voastra sa-i cereti socrului/cumnatului/etc sa va restituie autoturismul?! Adica ce patalama aveti d-voastra la mana care sa va dea dreptul sa pretindeti autoturismul?!
Daca nu stiti, contractul de comodat este un tot un fel de contract de inchiriere, doar ca nu se plateste chirie. Sanse foarte mici sa obtineti ceva in instanta!
P.S. In schimb cumnatul va poate actiona in instanta pt. a va obliga sa-i restituiti banii pe care vi i-a imprumutat si ar avea sanse reale sa-i obtina!
Ultima modificare: Duminică, 31 August 2014
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare de casa dianabanucu dianabanucu cat au trait inca parintii socrului au vandut parti din casa la copii.Unii din ei si au vandut partea de casa care trebuiau sa o mosteneasca intre ei altii, ... (vezi toată discuția)
Buna seara, va descriu urmatoarele: -autoturism cumparat , pe ... tecu63 tecu63 Buna seara, va descriu urmatoarele: -autoturism cumparat , pe factura figureaza doi cumparatori (1995); - in cartea de identitate a masinii este trecut unul ... (vezi toată discuția)
Impozit pe tolerare in spatiu obojoc obojoc Este posibil sa fie impozitata tolerarea in spatiu ca fiind cedare a folosintei bunurilor? Nu e vorba de realizarea a nici unui venit din partea celui care ... (vezi toată discuția)