avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare de casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare de casa

cat au trait inca parintii socrului au vandut parti din casa la copii.Unii din ei si au vandut partea de casa care trebuiau sa o mosteneasca intre ei altii, cume tatal meu socru nu a primit nimic doarece tatal lui i- a vandut partea lui de drept a socrului unui ginere sau fiicei.Cred ca u facut la notar totul legal:tatal socru spune ca era dreptul lui la acele camere din casa si ca totul a fost facut nedrept fara vointa lui, fara a fi intrebat.Trebuie sa spun ca el a renuntat in scris la cele camere in favoarea sorei si cumnatului.Acest document nu a fost facut la notar.Se mai poate contesta acest contract de vanzare al tatalui catre fiica si ginere? Se poate lua ca mostenire si ca atare contesta, revendica?astept rasouns cat mai curand.
Cel mai recent răspuns: dianabanucu , utilizator 18:16, 21 Iulie 2015
Se poate solicita constatarea nulitatii contractului de vanzare numai daca sunt indeplinite anumite conditii: sa fi fost incheiat prin amenintare, inselaciune, sa lipseasca pretul. Daca nu a fost platit pretul, poate fi un motiv bun de anulare.
deci altfel nu poate fi acel contract anulat.Si nici considerat ca mostenire mai ales ca ambii parinti inca traiau iar fatii si au vandut reciproc partile.Dar acea hartie in care tatal socru spune ca renunta la partea lui in favoarea unei surori si a cumnatului?Tatal socru a spus ca el a semnat acea hartie de renuntare pentru ca, sora lui si cumnatul traiau in apartamentul lui si le a fost frica sa nu mai primeasca cheile cand acestia vor pleca de acolo?Se poate lua ca amenintare acest lucru?
Socrul meu spune ca are totusi dreptul la acele camere din casa pentru ca a investit in casa si pus bani .
Depinde daca va mai mosteni ceva, dreptul luin de a ataca vanzarile se va naste, daca e cazul, dupa decesul parintilor lui. Depinde cum s-a vandut, cu ce acte, in ce scop...
parintii sunt decedati si in camerele care erau ale lui locuiesc un cumnat si sora tatalui socru.Exista un contrct facut de tatal socrului nainte de moarte contract vanzzare camere atestat la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept mostenire aurora1967 aurora1967 tata a mostenit o casa cu 5 cam si un teren aferent casei de425mp ,suntem 2 surori,iar mama cu tata au un ap de 2 cam ,ce mi se cuvine mie daca am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Verificarea autenticitatii contractului de vanzare -cumparare Niko9 Niko9 Buna ziua, Cum as putea verifica autencitatea unui contract vanzare -cumparare a unui teren care a fost dat zestre? A fost impartit in doua jumatati egale ... (vezi toată discuția)
BOER ANCA BOER ANCA Buna ziua! Sunt casatorita din 2003, an in care socrul meu a decedat. Soacra mea detine o casa, in care locuim impreuna. Dansa a intrat in posesia casei dupa ... (vezi toată discuția)