avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data incetare activitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data incetare activitate

Daca data incetarii CIM este 10.09.2014, ultima zi de munca este 09.09.2014, sau 10.09.2014? Nultumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:48, 31 August 2014
Vesnica intrebare incuietoare de la resurse umane!
Unii vor zice ca 09.09.2014, ultima zi de valabilitate a CIM.
Altii vor zice ca 10.09.2014, la sfarsitul programului de lucru.
Legiuitorul nu pune piciorui in prag sa stabileasca clar cum trebuie sa se procedeze. In peactica se folosesc ambele variante. Asa ca hotarati dvs. pe care varianta mergeti.

Personal, cu varianta a doua nu sunt de acord.
Ce facem In cazul unei pensii de invaliditate gradul I sau II? Nu se poate inceta CIM in ultima zi de concediu medical, pentru care se plateste indemnizatie si asigurari, ci doar in ziua urmatoare.

Personal aplic prima varianta. Dar am intalnit si la ITM pareri diferite. Eu consider ca daca data inceperii unui CIM este prima zi de munca, tot asa mi se pare corect ca data incetarii CIM sa fie prima zi cand nu am calitatea de salariat. Codul muncii din 1972 reglementa in acest mod problema. Poate se gaseste cineva care doarme prin bancile parlamentului sa reglementeze acest aspect.
1. Intotdeauna eu am aplicat ceea ce spuneti dvs. aici: CIM incepe in prima zi de lucru si inceteaza cu ziua urmatoare ultimei zile de lucru.

2. Si niciodata ITM nu a spus ca nu este bine.

Cititi si pe:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare in revisal elenailie elenailie cu cat timp inainte de incetarea contractului de munca conform art. 65 alineat 1 se poate transmite modificarea in revisal? va multumesc. (vezi toată discuția)
Incetare cim perioada determinata carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Am un angajat cu CIM per. det pana la 31.12.2013. In decizia de incetare voi trece : inceteaza CIM cu 31.12.2013 sau 01.01.2014 ? Eu ... (vezi toată discuția)
Ultima zi de lucru = data plecare = data incetarii cim? mirela1984 mirela1984 Buna ziua! Ultima zi de lucru = data plecare, este aceeasi cu data incetarii cim? In cazul incetarii cim in 02.03.2015, care este ultima zi de lucru? ... (vezi toată discuția)