avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare permis auto

am circulat cu o masina cu numerele rosii si autorizatia de circulatie provizorie expirata, mi s-a intocmit dosar penal. Ar fi posibil sa imi anuleze permisul de conducere?
Tot ce e posibil insa de obicei daca e prima abatare la legea penala ar putea sa primiti SUP fara ca procurorul sa va trimita in judecata dar o sa va puna sa asteptati mult si bine pana sa va primiti permisul inapoi :)
Cel mai probabil permisul se va anula,
Permisul se anuleaza in urma hotararii de condamnare ramasa definitiva, este posibil insa sa nu se ajunga acolo.
am facut un acord de vinovatie cu procuroru si mi-a dat un an cu amanare, munca nerenumerata infolosul comunitatii si termen de 2 ani la supraveghere. Care ar fi consecintele
După încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei, procurorul sesizează instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în fond şi trimite acesteia acordul de recunoaştere a vinovăţiei, însoţit de dosarul de urmărire penală.
Instanţa, analizând acordul, poate admite sau respinge acordul de recunoaştere a vinovăţiei caz in care trimite dosarul procurorului în vederea continuării urmăririi penale.
Împotriva sentinţei pronunţate, puteti declara apel, în termen de 10 zile de la comunicare.
Daca instanta admite acordul si amana aplicarea pedepsei, pe durata termenului de supraveghere, trebuie să respectati măsurile de supraveghere şi să executati obligaţiile ce va revin, în condiţiile stabilite de instanţă.
Dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectati măsurile de supraveghere sau nu executati obligaţiile impuse, instanţa revocă amânarea şi dispune aplicarea şi executarea pedepsei.
Permisul dvs nu se anuleaza.
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord de vinovatie permis conducere Cristiancsl Cristiancsl Buna ziua ! In data de 25.05.2014 , ( de ziua mea ) , am fost oprit de catre un agent de circulatie pe cheiul Dambovitei , moment in care mi sa pus aparatul ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan bogdan_adrian093 bogdan_adrian093 Buna ziua! In primul rand vreau sa specific ca regret fapta enorm si ca a fost prima si ultima oara cand fac asa ceva. Am 23 de ani, sunt student. Nu am ... (vezi toată discuția)
Alcool volan Florinelll89 Florinelll89 Buna seara.As avea o intrebare.Pt Audiere la politistul care se ocupa de caz trebuie sa duc ceva acte sau cazier sau ceva recomandare de la job la dosar sau se ... (vezi toată discuția)