avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselatorie sau de buna voie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselatorie sau de buna voie?

Buna ziua,

Ceea ce mi s-a intamplat probabil au mai patit-o si multi altii. Este vorba despre inselatoriile in legatura cu ponturile pentru pariuri sportive contra cost.

Se presupunea ca eu trebuie sa fac plata unei sume prin intermediul unui terminal Zebrapay folosind PaySafeCard. In urma platii primeam in schimb un bon, pe care era scris un cod cu care escrocul putea sa isi insuseasca suma folosind un cont online aferent serviciului PaySafeCard.

Contactul cu persoana respectiva a fost facuta prin intermediul retelei de socializare Facebook si in urma discutiei in care ma asigura de veridicitatea serviciului pe care il ofera, i-am trimis acel cod.

Vreau sa stiu ce metode exista pentru a-l combate sau eventual pentru a fi tras la raspundere, daca se incadreaza intr-o fapta penala.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:25, 1 Septembrie 2014
Nu v-a obligat, nu v-a batut, nu v-a bagat mana in buzunar, ati oferit de buna voie codul.

O puteti considera o actiune de caritate!
Pariurile sportive sunt activitatati reglementate prin legea privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, numărul 246/2010.
Organizatorul pariurilor este Statul Roman ,activitatea este legala,avand in vedere ca este
supravegheata permanent de Ministerul Economiei si Finantelor prin Comisia de autorizare a jocurilor de noroc
La fiecare cinci ani, persoana juridica care organizeaza jocuri de noroc este obligata sa-si revizeze licenta pe fiecare tip de activitate .
Participarea la jocuri de pariuri sportive,intra sub incidenta legii penale,in conditiile in care participantii fac pariuri la case de pariuri neautorizate, miza fiind pe concursuri clandestine
Casele de pariuri online sunt legale deoarece activitatile se desfasoară de catre organizatorii de jocuri de noroc, licentiati de catre Statul Roman, pe baza regulamentelor de joc aprobate.
In schimb,este infractiune si se pedepseste cu inchisoare pana la 2 ani, fapta oricărei persoane care alterează sau inlocuieste rezultatul unui joc dupa ce acesta a fost stabilit, modifica o miza dupa ce rezultatul a fost stabilit, foloseste dispozitive pentru alterarea elementelor de sansa, foloseste jetoane sau alte suporturi materiale sau informatice false, organizeaza, exploateaza sau participa la jocuri frauduloase.
Ce probe aveti cand sustineti
inselatoriile in legatura cu ponturile pentru pariuri sportive contra cost.

Sustineti ca persoana de contact v-a vandut un pont ?
Singurele probe pe care le am sunt conversatiile cu persoana respectiva. As zice ca e vorba de escrocherie, dar nu am cunostintele necesare pentru catalogarea acestei fapte, de aceea voiam sa stiu care sunt posibilitatile sa-mi recuperez banii. Sau mai degraba, ceva ce m-ar face sa ma simt mai bine, daca exista vreo sansa ca facand o plangere la Politie in urma careia sa se demareze o ancheta si sa se poata lua masurile necesare pentru identificarea celui care se afla in spatele escrocheriilor. Inca activeaza pe aceeasi pagina de Facebook, pe care o mai urmaresc asteptand sa faca o greseala. Pentru Politie, ma gandesc ca nu ar fi o problema sa-l localizeze.

Asadar se incadreaza intr-o fapta de ilegalitate/penala? Din conversatie reiese explicit faptul ca detine ponturi pentru meciuri aranjate si ca imi ofera un abonament pentru acestea.
Vedeti ca plangerea penala va fi cu doua taisuri, din moment ce recunoasteti ca v-ati facut sau ati dorit sa va faceti partas la practici ilegale. Asa ca daca respectivul are IP de TOR sau VPN fara loguri sau de internet cafe, Politia nu-l va putea localiza. Iar de pedepsit veti fi pedepsit tot dvs., pentru ca sunteti mai usor de localizat din momentul in care depuneti plangerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate pariuri, jocuri de noroc criss888 criss888 Buna seara Vreau sa imi fac o firma cu activitate pariuri, jocuri de noroc. Activitatea se va desfasura in felul urmator: se va incheia un contract de ... (vezi toată discuția)
Păcăleală cu pariuri sportive pe facebook. este aceasta o faptă penală? CoolFresh CoolFresh Buna seara , am o mica intrebare la care as vrea sa fiu lamurit . De ceva timp sunt tot mai multe persoane care pacalesc lumea pe Facebook prin intermediul ... (vezi toată discuția)
Un joc de cultura generala este un joc de noroc? elyon85 elyon85 Buna ziua...am si eu o intrebare...Daca am un concurs de cultura generala ..gen Conquiztador..in care cate 2 participanti raspund la intrebari iar cel care ... (vezi toată discuția)