avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bani imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bani imprumut

Buna ziua, o ruda de-a mea doreste sa o imprumut cu suma de 3000 de euro, cum sa fac ca toata treaba sa fie legala? Adica sa am siguranta ca imi pot recupera suma, am cazut de comun acord ca suma sa-mi fie restiuita lunar cate o suta de euro, nu percep nici un fel de comision.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gasile , utilizator 04:14, 31 August 2014
Siguranta aveti doar daca va garanta cu vreun bun. Daca incheiati un contract la notar, aveti avantajul ca nu il veti actiona in judecata, contractul constituind titlu executoriu, veti apela direct la un executor. Veti recupera practic daca are ceva bunuri in proprietate sau macar salariu, altfel executorul nu are ce executa.
Faceti contractul scriind ca va da banii in rate egale de cate 100 de euro la cursul zilei din ziua platii sau la cursul la care ati dat banii, veti scrie si ca in caz ca nu va da doua rate, toata suma ramasa de achitat devine scadenta.
Ultima modificare: Vineri, 29 August 2014
gi-jane2, moderator
Va foarte multumesc!
contract notarial care sa fie titlu executoriu in caz de intarziere ori neplata.
Legal este oricum.
Problema cu recuperarea imprumutului poate crea dificultati daca nu va mai achita din varii motive.

Daca are bunuri in proprietate puteti merge la notar sau la avocat pentru incheierea contractului de imprumut.

Daca nu are bunuri in proprietate nici notarul si nici avocatul nu va poate ajuta sa recuperati imprumutul.
Daca are salariu se poate face poprire pe salariu dar daca nu va mai lucra nu veti mai recupera.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii legale pentru a acorda un imprumut amOIntrebare2015 amOIntrebare2015 In primul rand, imi pare rau daca nu am selectat cea mai potrivita categorie pentru aceasta intrebare. O persoana apropiata mie mi-a cerut imprumut o suma ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre 2 persoane fizice AdrianBV AdrianBV Buna seara. Am o nedumerire .. am consultat vreo 2 avocati si fiecare imi spune altceva asa ca am ajuns la dvs. ... Urmeaza sa imprumut pe cineva cu o suma ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut catalinaptr catalinaptr Am incheiat un contract de imprumut cu o persoana fizica pentru suma de 10.000 euro, eu fiind creditorul. Debitorul este de rea credinta si nu si-a respectat ... (vezi toată discuția)