Buna seara! Doresc sa-mi desfiintez caroriferul cu repartitor de la bucatarie, deoarece este tip placa (nu degaja multa caldura) si imi redecorez bucataria, folosind si spatiul acela pentru un dulap. Imi trebuie aprobare? Mentionez ca mai multe persoane din bloc, au facut diverse desfriintari de calorifere si nu au luat nici o aprobare. Am telefonat la firma care ne-a montat repartitoarele acum 6 ani si mi-au spus ca imi trebuie aprobare de la RADET sau de la Asociatia de proprietari. Va rog, sa ma lamuriti si mine. Multumesc anticipat.
Daca renuntati la caloriferul din bucatarie, incalzirea acesteia o sa o faceti cu aragazul, deci cu gazul pe care il suporta toti cei care locuiesc intr-o luna in condominiu, sau va puneti si contorizare separata la gaz ca sa nu plateasca ceilalti pentru dumneavoastra?
Credeti ca proiectantul care a stabilit sa existe un calorifer in bucatarie a fost un prost care a facut scoala degeaba?
De ce nu stabiliti ca toti proprietarii sa scoateti caloriferele din bucatarii, nu unii da si altii sa plateasca si caldura si gazul?
Si la blocul meu este aceeasi situatie. Dupa ce s-a facut inventarul, o data cu montarea repartitoarelor, au mai fost proprietari care au dorit sa renunte la unele calorifere.
Firma care ne face calculul nu accepta scoaterea din evidenta lor decat daca proprietarul prezinta un acord al RADET. Asa incat, chiar daca au renuntat fizic la unele calorifere (indeosebi din baie) platesc totusi comisionul de calcul pentru acestea.
1-este vorba si de scoala, pt. ca proiectul initial a fost facut tinand cont de o multime de factori printre care :
- amplasarea apartamentelor pe verticala si pe orizontala
- pozitionarea apartamentelor fata de p-ctele cardinale
- calculul conductelor f-ctie de nr de calorifere si nr de elementi
2-orice demontare de calorifer duce la destabilizarea sistemului (echilibrarea hidraulica)
3-apartamentele adiacente camerei din care a fost demontat caloriferul consuma mai multa caldura prin radiatie
cred ca aceste aspecte va vor lamuri
@poparlan
Nu asta voiam sa stiu! REPET: au mai fost desfiintate si alte calorifere din bloc. Pe ceilalti nu i-a interesat destabilizarea sistemului sau alte probleme de acest gen. Oricum de ani de zile nu mai deschid acest calorifer, pentru ca nu prea degaja multa caldura.
Debransare radet
damxie
Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza ... (vezi toată discuția)