avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... schita topografica falsificata. ce se poate face?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

schita topografica falsificata. ce se poate face?

intr-o resedinta de judet, am fost expropriati in 1974. Pe o parte a terenului s-au construit cladirile unei institutii publice inainte de 1989, iar cealalta parte i-a fost data in administrare acestei institutii printr-un HCL/1999 care n-a fost operat in CF. In 2003,printr-o dispozitie la L.10/2001, primaria ne-a retrocedat o parte din terenul liber, pe fostul amplasament, conform unei schite topografice. Desi institutia care ocupa cu constructiile ei o alta parte a terenului ne-a atacat in instanta, a pierdut, inclusiv la ICCJ in 2006. In consecinta am intabulat si am fost pusi in posesie. Apoi intrucit primaria a refuzat sa raspunda integral la notificarea noastra, in 2007, am actionat-o in instanta cu privire la restul neretrocedat, dar retrocedabil. In aceasta situatie in 2009, institutia respectiva si-a intabulat dreptul de administrare dat prin HCL/1999(!?) pe baza unei schite topografice in care atit numerele topo. intabulate pe noi, cit si nr. topo. aflate in litigiu la instanta de fond au o alta forma si sunt amplasate sub cladirile acestei institutii. In aceasta situatie,va rog, ce credeti ca trebuie facut? -multumesc!
Cel mai recent răspuns: dmh , utilizator 10:58, 20 Mai 2009
Puteti formula o plingere pentru fals si uz de fals
top dan a scris:

Puteti formula o plingere pentru fals si uz de fals

-va rog, cui adresam plingerea respectiva? Noi in civil am atacat in termen incheierea CF si suntem in proces la judecotorie. Nu stim daca ni se va acorda calitate procesuala si daca vom cistiga, insa este clar ca avem un interes total justificat. Daca vom pierde prin civil, putem redeschide si rezolva cazul in penale prin plingerea recomandata, sau ne sfatuiti s-o facem acum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: schita topografica modificata, ce se poate face? dmh dmh intr-o resedinta de judet in 1974 am fost expropriati si demolati. Pe o parte a terenului s-au construit cladirile DJTS, iar cealalta parte ramasa fara ... (vezi toată discuția)
Schita topografica modificata, ce se poate face? dmh dmh intr-o resedinta de judet in 1974 am fost expropriati si demolati. Pe o parte a terenului s-au construit cladirile DJTS, iar cealalta parte ramasa fara ... (vezi toată discuția)
Incertitudinile legii? ce pot face? ContSters87210 ContSters87210 am facut in termen notificarea la L10/2001 pentru 16015 mp. teren retrocedabil din punct de vedere al legii. Primaria care detine terenul a emis o dispozitie ... (vezi toată discuția)