avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schita topografica modificata, ce se poate face?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schita topografica modificata, ce se poate face?

intr-o resedinta de judet in 1974 am fost expropriati si demolati. Pe o parte a terenului s-au construit cladirile DJTS, iar cealalta parte ramasa fara constructii i-a fost data in administrare tot DJTS-ului printr-un HCL/1999. Intrucit DJTS nu si-a intabulat dreptul de administrare, conform L.10/200, prin dispozitia primarului/2003 atacata de DJTS dar validata de toate instantele inclusiv ICCJ/2006, ni s-a retrocedat o parte din terenul retrocedabil, conform unei schite topo. avizata atit de OCPI cit si de primarie. In consecinta am intabulat si printr-un proces verbal am fost pusi in posesie. Intrucit primaria a refuzat sa raspunda cu privire la cealalta parte notificata si retrocedabila dar neretrocedata, in 2007, noi am actionat in instanta primaria pentru a ne rezolva problema. In aceasta situatie, in 2009, DJTS a cerut instantei interventia in proces, iar pentru a-si putea justifica interesul si-a intabulat expiratul drept de administrare cu toate ca terenul in discutie era notificat, o parte retrocedat si intabulat, iar cealalta parte in litigiu. Mai grav, OCPI a dispus inscrisul in CF avind la baza o schita topografica neavizata de primarie, in care forma geometrica si amplasamentul numerelor topografice au fost modificate in asa fel incit atit terenul retrocedat si intabulat cit si cel aflat in litigiu s-ar afla sub constructiile DJTS. In consecinta noi am contestat incheierea si am cerut instantei radierea inscrisului si readucerea terenului in situatia juridica initiala. Acum suntem pe rol cu amebele procese.
-Va rog, ce trebuie facut pentru a ne putea rezolva problema pe o cale cit mai scurta si cu bani cit mai putini?
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 22:49, 22 Mai 2009
Banuiesc ca ati atacat incheierea de inscriere a dreptului de administrare a DJTS.

Aceasta este calea in cazul in care mai sunteti in termenul de recurs la incheierea de inscriere in CF.

Daca insa nu mai sunteti inauntrul termenului de recurs a incheierea de CF, faceti o cerere scrisa catre Primarie in care solicitati sa se anuleze schita topografica noua si sa se radieze dreptul de administrare al DJTS. Asteptati 30 zile pentru a vi se raspunde (termenul legal) si in functie de stituatie:
- daca vi se raspunde favorabil si se anuleaza schita si se radiza dreptul e ff ok
- daca nu vi se raspunde sau vi se raspunde defavrbail, adresati-va unui avocat si actionati Primaria in instanta cerand instantei sa oblige Primaria la anularea schitei intocmite abuziv si la radierea dreptului de administrare.

Pe de alta parte puteti sa faceti si o plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva persoanelor care au intocmit noua schita si au aprobat inscrierea dreptului de administrare.

Succes!
-multumesc!
Intradevar intrucit intimplator am fost pe faza, am atacat incheierea in termen si acum suntem in proces la judecatorie, in civil. Va rog, ce avantaje avem daca facem insa si plingerea penala? -multumesc.
Solutia din penal are autoritate de lucru judecat in procesul civil. Este si scutita de taxe judiciare. Inca...
Prestatia insa este in general pe masura investitiei. NUP ?
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: schita topografica modificata, ce se poate face? dmh dmh intr-o resedinta de judet in 1974 am fost expropriati si demolati. Pe o parte a terenului s-au construit cladirile DJTS, iar cealalta parte ramasa fara ... (vezi toată discuția)
Schita topografica falsificata. ce se poate face? dmh dmh intr-o resedinta de judet, am fost expropriati in 1974. Pe o parte a terenului s-au construit cladirile unei institutii publice inainte de 1989, iar cealalta ... (vezi toată discuția)
Schita topografica modificata abuziv. ce se poate face? dmh dmh detin in proprietate, prin retrocedare, un teren ultracentral intr-o resedinta de judet. Pentru a incerca sa se opuna retrocedarii prin instanta si a unui alt ... (vezi toată discuția)